Baby’s houden van boeken. Voorleesvrijwilligers gezocht..

Voorleesvrijwilligers gezocht voor inloopochtenden BoekStart in Bibliotheek Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Daar speelt BoekStart op in.

De Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen wil extra inzetten op voorlezen.

 

De Bibliotheek wil starten met wekelijkse inloopochtenden voor BoekStartouders en hun kinderen op woensdag in de vestiging Nieuwleusen.
Hiervoor is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers die deze inloopochtenden willen gaan begeleiden.

Tijdens deze ochtenden laat de vrijwilliger zien hoe leuk en gezellig voorlezen kan zijn.

De vrijwilliger heeft een passie voor (voor)lezen en affiniteit met kinderen tussen de 0 en 4 jaar.

 

De voorleesvrijwilligers worden begeleid door een medewerker  van de Bibliotheek en krijgen de mogelijkheid een training “Interactief voorlezen”  te volgen.

 

Voor meer informatie: www.bibliotheekdalfsen.nl of neem contact op met  Margot Boesenkool van de Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen, e-mail  m.boesenkool@bibov.nl telefoonnummer 0529-481227.

Artikel delen: