Gaat u niet stemmen? Weet u het zeker??? - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

Gaat u niet stemmen? Weet u het zeker???

Er zal vast een goede reden zijn om niet te gaan stemmen, maar neem onderstaande overwegingen ook mee. 5 zeer goede redenen om vandaag wel te gaan stemmen:

1. Nederland is een democratie en we hebben het recht om te stemmen. Hier hebben we jaren voor moeten vechten, maak gebruik van waar je recht op hebt en wees er trots op.

2. Omdat de gemeente beslist over zaken in jouw straat! De gemeente beslist over zorg, uitkeringen, werk, school, veiligheid, bibliotheek, betaalbaar sporten, kulturhus etc. Allemaal zaken dichtbij huis dus!

3. De gemeente krijgt er veel taken bij op het gebied van zorg. Hulpbehoevenden in jouw eigen kring krijgen rechtstreeks met de gemeente te maken in plaats van andere instanties de komende tijd.

4. Mensen zeggen ook wel eens niet te gaan stemmen uit protest tegen de huidige politiek. Erg jammer want juist jouw stem kan dat beleid veranderen! Stem dan dus op een partij die de afgelopen vier jaar niet in de coalitie zat.

5. Jij kan vandaag ook een stem geven over de Rechterensedijk. De gemeenteraad heeft besloten om 1 zijde te kappen. Moet dit besluit opnieuw genomen worden?

Daarnaast is het een kleine moeite. Het maakt niet uit in welk stemlokaal van de gemeente jij wilt stemmen, het mag overal! Neem je stembiljet en identiteitsbewijs mee. Stemmen kan tot 21:00 vanavond en ook bij volmacht, zodat jouw stem niet verloren gaat.

Kijk hier voor alle stembureaus.

Foto 1
Artikel delen: