Vanaf vandaag: nieuwe gemeenteraad - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Vanaf vandaag: nieuwe gemeenteraad

Vanavond was er een “extra” raadsvergadering. In deze vergadering is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De dalfsenaren hebben gesproken en duidelijk ook. Er zijn nogal wat veranderingen ten opzichte van de vorige gemeenteraad.

Een aantal nieuwe gezichten, in de raad gestemd door de bevolking. Hieruit blijkt maar weer dat iedere stem nut heeft. Het is wel bijzonder dat er 3 partijen zijn met 1 zetel. Ondertussen zijn de onderhandelingen voor de coalitie in volle gang. Han Noten merkt op dat het past in de cultuur van Dalfsen om alle fracties betrokken te houden.

Over de vraag of er uiteindelijk 2 of 3 wethouders moeten komen heeft hij een duidelijke mening: “Met 2 wethouders ben je te kwetsbaar, mocht er iemand uitvallen om wat voor reden ook. Het is cruciaal om naar buiten toe te treden, dit lukt beter met 3 wethouders. Daarnaast heb je met 3 wethouders een beter teamwork.”

Wie de wethouders worden zal blijken uit de coalitieonderhandelingen. De wethouders bepalen zelf onderling wie welke portefeuille krijgt.

Foto's 2
Vanaf vandaag: nieuwe gemeenteraad - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: