Geschatte schade gedupeerden ZwemCentrum kleine 3 ton - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

Geschatte schade gedupeerden ZwemCentrum kleine 3 ton

Op het verzoek van het oudercomité zijn er nu 290 kinderen geregistreerd op de website www.reddingsboei.com. Met deze registratie wil het oudercomité de schade inzichtelijk maken van de betaalde lessen.

De rechtsbijstandsverzekeraar DAS heeft een voorstel gedaan voor de berekening van de schade van gedupeerden. Deze berekening is door de curator akkoord bevonden. De curator heeft het OC verzocht de schade namens de ouders in één keer in te dienen zodat hij niet 700 brieven hoeft te behandelen. Er waren ongeveer 720 kinderen aan het lessen, 40% hiervan is nu geregistreerd. “Met dit aantal kan nu een voorzichtige indicatie gegeven worden van de schade”, aldus Tim Meedendorp van het oudercomité.

Er moeten nog 430 kinderen geregistreerd worden, maar de schade lijkt nu al een stuk hoger uit te vallen. Eerst werd er rekening gehouden met een schade van €200.000 maar met de huidige berekening zal het schadebedrag oplopen tot €275.000.

Ouders waarvan de kinderen nog niet geregistreerd zijn kunnen dit nog op de website doen. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk in te voeren.

Artikel delen: