Oudercomité ZwemCentrum wordt stichting

Oudercomité ZwemCentrum wordt stichting

Het opgerichte oudercomité van de gedupeerde zwemmers in Dalfsen moet uit noodzaak toch een stichting oprichten. Reden hiervoor is om een fonds op te richten waarin de gelden beheerd worden. De wens van het comité was dat de gemeente Dalfsen het fonds ging beheren.

“Als gemeente zitten er lastige juridische aspecten aan om op deze wijze derdengelden te beheren”, aldus wethouder von Martels in een reactie aan Dalfsennet. De wethouder geeft wel te kennen dat waar mogelijk ondersteuning wordt geboden aan initiatieven rondom het failliete zwembad, maar dit helaas niet tot de mogelijkheden behoord.

“Voor ons als oudercomité betekend dit extra werk” verklaard Tim Meedendorp, woordvoerder van het oudercomité “we hadden dit liever niet gehad, maar om fondsen te werven ben je simpelweg een bankrekeningnummer nodig en hiervoor is het noodzakelijk om een rechtspersoon te zijn.”

Al enige tijd noemt het oudercomité zicht de reddingsboei, een mooie benaming waar ze voor staan. De stichting zal dezelfde naam krijgen. Het officiële doel van de stichting wordt: “De Reddingsboei stelt zich ten doel de schade voor gedupeerden van het voormalig ZwemCentrum Dalfsen zoveel mogelijk te beperken en de belangen van deze doelgroep te behartigen in de breedste zin van het woord.”

In het stichtingsbestuur gaan in eerste instantie 3 personen zitting nemen. Tim Meedendorp zal de voorzitter worden, Hans Mulckhuyse de secretaris en Jan-Paul Bakker wordt de penningmeester. Meer informatie kun je vinden op de website van de reddingsboei.

Artikel delen:
Foto 1