Verkeerschaos rondom afsluiting spoorovergangen - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

Verkeerschaos rondom afsluiting spoorovergangen

Het is een complete verkeerschaos rondom de werkzaamheden voor vervanging van het spoor in Dalfsen. De eerder aangekondigde belofte om niet 2 overgangen tegelijk af te sluiten klopt van geen kant. Daarnaast zou via borden en verkeersregelaars duidelijk aangegeven worden welke overgang dicht zou zitten. Het is al een paar dagen een groot drama rondom deze overgangen.

Terechte frustraties van weggebruikers welke letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd worden. Vandaag komende vanuit Wythmen stond bij Emmen de weg afgezet met hekken en borden. Een verwijzing naar de spoorwegovergang van de Heinoseweg moest de oplossing bieden. Dus door Hoonhorst, en via de Blauwedijk de Heinoseweg op. Na een paar lastig te passeren haakse bochten met vrachtverkeer komen we bij andere wegwerkzaamheden uit. Ze zijn bezig met de bermverharding op de Heinoseweg over een lengte van een kleine kilometer en er komt net een tractor langs welke de hele breedte van de weg nodig is. Ach dat kan er ook nog wel bij. Na een toch wat langer geplande route komen we dan eindelijk bij de spoorwegovergang……maar deze is ook dicht. Hekwerk van 2 meter hoog blokkeert de route, wat nu? Dalfsen is op een steenworp afstand, maar volgens de omleidingsroute moet je nu via Lemelerveld naar Dalfsen. Een andere optie is illegaal door de zandwegen van Rechteren crossen (waar overigens de meeste weggebruikers logischerwijs voor kiezen).

Gelukkig staat er aan de andere kant van het spoor een verkeersregelaar, die maar eens aanspreken. Het blijkt dat hij al een paar dagen hier staat en zelf ook helemaal gek wordt van die wijzigingen. De verkeersregelaar baalt dat hij alle frustratie van de weggebruikers over zich heen krijgt, maar snapt het ook wel weer echter kan hij er helemaal niks aan doen. De uitvoerder van Prorail knooit maar wat aan en doen wat ze willen, maar volgens hem is de overgang van de Poppenallee toch open, ondanks dat er borden bij Emmen op de weg staan. Hoe zit het dan met de borden waar de datums op staan? Die geven aan dat de Heinoseweg pas vanaf 2 mei dicht zit en niet al op 1 mei aan het einde van de middag. Ow wacht, daar is de bordenman en u raadt het al…hij past nu de datum van 2 mei aan in 1 mei…lekker op tijd. Navraag bij hem leert dat hij ook radeloos is van alle last-minute wijzigingen. Het blijkt dat hij dagelijks de borden aanpast met tijden en data. De beste conclusie welke je hieruit kan trekken is dat je gewoon naar de spoorwegovergang moet rijden, ook als er borden op de weg staan. Ter plaatse merk je vanzelf of het open is of niet.

Foto's 4
Verkeerschaos rondom afsluiting spoorovergangen - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Verkeerschaos rondom afsluiting spoorovergangen - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Verkeerschaos rondom afsluiting spoorovergangen - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Artikel delen: