China Crisis na 20 jaar terug met album en optreden in Dalfsen

China Crisis na 20 jaar terug met album en optreden in Dalfsen

China Crisis is een Engels pop/rock band. In 1979 gevormd in Kirkby nabij Liverpool door zanger/ toetsenist Gary Daly en gitarist Eddie Lundon. China Crisis schaarde zich muzikaal gezien in het rijtje van de new-wave bands uit de late jaren 1970 en vroege jaren 1980, zoals  OMD,  The Teardrop Explodes, A Flock of Seagulls en Frankie Goes to Hollywood.

China Crisis had succes in het Verenigd Koninkrijk in de jaren tachtig met vijf top 40 singles en drie Top 40 albums. Commercieel succes bleef ook niet uit in West-Europa, Australië en Amerika. In Nederland heeft China Crisis tussen 1983 en 1985 vier singles uitgebracht waaronder de grote hit, Wishful Thinking. Na 10 jaar keert China Crisis terug met een nieuw studioalbum, Gary en Eddie blijven verrassen en prikkelen het publiek over de hele wereld.

Het nieuwe album Autumn in the Neighbourhood dat reeds is opgenomen, wordt eind mei gemasterd  door JK Studio’s in Dalfsen.  Met de komst van de new-wavers heeft podium Onder Ons in Dalfsen China Crisis weten te strikken voor een eenmalig concert op zondag 25 mei a.s. Naast het feit dat het meer dan 20 jaar geleden is dat de band aan het vaste land geweest is, maakt een zeer beperkte oplage concertkaarten dat de show zeer intiem en uniek zal zijn. Kaarten (a 30 euro) uitsluitend te bestellen via: live@onderonsdalfsen.nl

Foto's 2
China Crisis na 20 jaar terug met album en optreden in Dalfsen
Artikel delen: