Marjon Neelis ondersteund  naar Israël terugkerende Joden

Marjon Neelis ondersteund naar Israël terugkerende Joden

De Israëlische vlag hangt  uit en tafels staan vol met de meest uiteenlopende producten.  De handcrème vol dode zee mineralen mag worden uitgeprobeerd, de jam -gemaakt van vruchten van de Golan Hoogvlakte- wordt geproefd, sieraden en kinderspeelgoed en ook de Israëlische wijnen die op de internationale proeverijen hoog scoren; het is allemaal te koop. Marjon Neelis is Israelconsulent en houdt net voor Moederdag, op vrijdag 9 mei (11.00-17.00u. en 19.00-21.00u.) en zaterdag 10 mei (11.00-16.00u.) open huis in Nieuwleusen.  
“Ik zet mijn liefde voor Israël om in daden en verkoop Israëlische kwaliteitsproducten om zo de naar Israël terugkerende Joden te steunen!”, zegt vrijwilligster Marjon. Ze was in haar vorige woonplaats Harderwijk als consulente actief en ze wil dit in Nieuwleusen, aan de Kon. Wilhelminalaan 59, voortzetten: “Ik verdien geen geld met de verkoop maar spaar wel voor een reis naar Israël door middel van een kilometerspaarsysteem. Ik ben negen maal in Israël geweest en heb  gezien hoe belangrijk dit werk is voor de economie in Israël. Er is daar veel armoede en ik voel me geroepen om dit onder de aandacht te brengen.” Marjon is verbonden aan Christenen voor Israël c.q. het Israël Producten Centrum te Nijkerk. Ruim 200 consulenten zetten zich in om bijvoorbeeld de zijde- en kaarsenfabrieken daar te laten draaien.

 

De fooien die Marjon krijgt, gaan in een potje voor ‘Hineni’. De organisatie Hineni in Israël geeft zowel geestelijke als praktische bijstand aan mensen in armoede in Israël. Hineni betekent ‘Hier ben ik’. Het was het antwoord van alle voorvaderen en profeten van Israël op de roepstem van God. Het houdt toewijding in aan de Almachtige en het leven zoals Hij dat aan Zijn volk voorschreef. Een volk dat al veel doorstaan heeft maar ook nu nog moeite kent: zo is de toestroom van Joden uit Oekraïne naar Israël sterk toegenomen. Christenen voor Israël heeft het mogelijk gemaakt dat 43 immigranten van het schiereiland de Krim konden vertrekken naar Israël waar ze nu allen veilig zijn en een absorptieprogramma doorlopen. Ook de opbrengst van de verkoop van haar eigengemaakte kaarten (van haar foto’s tijdens de reizen), worden aan dit doel geschonken. “Mensen mogen mij ook bellen of mailen als zij producten willen kopen om Israël te helpen. En kerken of verenigingen bijvooreeld, kunnen mij uitnodigen. Maar iedereen die belangstelling heeft is in ieder geval welkom bij mij thuis om een kijkje te nemen, komende vrijdag en zaterdag!”

 
T. (0529)484525, E. israel.nieuwleusen@gmail.com, www.christenenvoorisrael.nl.

Artikel delen: