Raadsdocument: “Besluit Rechterensedijk uiterlijk 2016”

Raadsdocument: “Besluit Rechterensedijk uiterlijk 2016”

Alle fractievoorzitters welke verkozen zijn in de gemeenteraad hebben het raadsdocument 2014-2018 ondertekend. Hierin staan afspraken over de inhoudelijke ondergrens waarin de raad de komende 4 jaar de gemeente wil besturen. In een extra raadsvergadering op 19 mei wordt dit aan de gemeenteraad voor gelegd.

In het raadsdocument zijn een aantal thema’s verwerkt. Hieronder vindt u een beknopte samenvatting. Om het hele raadsdocument te lezen kunt u hier klikken.

Burgerparticipatie

De gemeente is er voor de burgers en niet andersom. De gemeenteraad wil zich sterker maken voor burgerparticipatie. De burgers moeten meer betrokken worden bij onder andere beleidsvoorbereiding. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de jongeren omtrent dit onderwerp.

Sociale domein

Daarnaast wordt de komende raadsperiode veel aandacht gevraagd voor de decentralisatie in het sociale domein. Aangezien dit de bewoners van Dalfsen direct raakt, moet er een grote betrokkenheid zijn.

Klimaat & leefomgeving

De groene ambities en de weg welke nu is ingeslagen blijven bestaan. Een co2 neutrale gemeente in 2025 blijft de doelstelling. De leefbaarheid in de kernen moet door middel van het voorzieningenniveau in stand blijven. Kulturhusen zijn hierbij een succesvolle factor. Voor Nieuwleusen wordt er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

Verkeer & vervoer

Fietsverbindingen naar scholen en betaalbaar openbaar vervoer zijn belangrijke speerpunten. De planvorming voor de N340 & N377 komen onvoldoende tegemoet aan de eisen van de gemeente. De oplossing voor de Rechterensedijk moet uiterlijk in juni 2016 komen. Deze moet voldoen aan veiligheid, doorstroming en moet recht doen aan het karakter van het landschap.

Financieel

Door de economische ontwikkelingen zijn de financiën van de gemeente gevoeliger geworden aan fluctuaties. Het volume zal toenemen door het toekennen van meer taken door het Rijk. Een sluitende begroting is het uitgangspunt.

Artikel delen: