D66 Dalfsen kiest voor constructieve rol, maar blijft kritisch volgen

D66 Dalfsen kiest voor constructieve rol, maar blijft kritisch volgen

Met het tot stand komen van het raadsdocument heeft D66 in de gemeenteraad van Dalfsen haar eerste bijdrage kunnen leveren door een inhoudelijke en constructieve opstelling te kiezen. Evenals vier jaar geleden was het de wens van een aantal partijen, vooral van Gemeente Be-langen (GB) en het CDA om een “raadsdocument” op te stellen. Een soort ondergrens waar alle partijen  het over eens zijn en waarbinnen de coalitie vervolgens haar programma maakt.

D66 heeft geen moment getwijfeld over het deelnemen aan het overleg tussen partijen om tot een raadsdocument te komen, wel is zij vanaf het begin kritisch geweest over de inhoud en vooral over de procedurele kant.  Opvallend was dat veel van de inhoud bepaald kon worden door de inbreng van de andere partijen dan vanuit GB. Men wilde “de inbreng van alle partij-en, ook de kleine, tot hun recht laten komen”. Dit  heeft voor D66 goed gewerkt waardoor we met goede voorstellen konden komen die we terugvinden in het nu voorliggende raadsdocu-ment.

Het is goed dat aan het begin van de raadsperiode de grenzen van beleid zijn vastgelegd. Uit-gesproken gelukkig is Jan Rooijakkers met het aantal typische D66 punten dat in het raadsdo-cument staat, zoals de wijze waarop we willen besturen, betrekken van de burgers (wat ons betreft ook met een Jongerenraad), integrale aanpak bij het zorgdossier en het bibliotheekbe-leid.
Op de punten waar de partijen het niet over eens werden zijn procedure afspraken gemaakt. D66 is nu vooral benieuwd met welke voorstellen de coalitie gaat komen !

Zeker belangrijk is dat dit raadsdocument tijdens de openbare Raadsvergadering van 19 mei a.s. besproken zal worden en zal worden vastgesteld. Op deze manier voldoen we aan de openbaarheid van bestuur, waar D66 zich direct al sterk voor heeft gemaakt.
Tijdens deze raadsvergadering zal de grote winnaar van de verkiezingen, GB moeten laten zien waar zij voor staat, dat zijn ze aan hun kiezers wel verplicht.

D66 zal kritisch blijven op de punten van ons verkiezingsprogramma en de coalitie houden aan de door haar ondertekende afspraken. Dit met een constructieve en positieve opstelling in het algemeen belang van Dalfsen.

Artikel delen: