Gymzaal Molendijk: ruimte voor overloop

DALFSEN – De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat voorzieningen optimaal en efficiënt gebruikt worden en ziet in de kern Dalfsen Trefkoele+ als de locatie voor sport, cultuur en welzijn. Het college heeft daarom deze week besloten dat, indien blijkt dat er extra ruimte nodig is, het bestuur van de Trefkoele+ voor de duur van een jaar kan beschikken over gebouw Molendijk. Hiermee wordt recht gedaan aan de motie van de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft bij de besluitvorming van project Trefkoele+ via een motie de opdracht meegegeven om de Molendijk open te houden tot 1 jaar na opening van de Trefkoele+.
Bij het maken van de plannen voor de Trefkoele+ is het gebruik van gymzaal Molendijk betrokken. Uit onderzoek bleek dat de op dat moment bekende vraag naar sportruimte in de Trefkoele+ kon worden opgevangen.

Uit de jaarlijkse keuring van sportaccommodaties is gebleken dat de inrichting van de Molendijk deels niet meer aan de eisen en regelgeving voldoet. Aangezien de losse inrichting naar de Trefkoele+ verhuist en de vaste inrichting als gevolg van het keuringsrapport wordt verwijderd is de zaal uitsluitend te gebruiken voor balsporten.

 

Artikel delen: