Proef Dalfsen op 13 september

Proef Dalfsen op 13 september

DALFSEN – De mensen van buiten Dalfsen kennis laten maken met al het mooie in en om Dalfsen, dat is de doelstelling van Proef Dalfsen. Zoals de burgemeester van Dalfsen ook al zei: “Het zijn niet de losse onderdelen die Dalfsen zo aantrekkelijk maken, maar de optelsom daarvan”. 

Op zaterdag 13 september laat Dalfsen zich voor de derde keer van zijn beste kant zien. Het is geen toeval dat deze datum samen valt met Open Monumentendag. Een aantal prachtige monumenten zijn deze dag te bezichtigen, zoals de tuinen van Havezathe De Leemcule, rondleiding (op afspraak) in Havezathe Den Berg, Voorplein van Kasteel Rechteren, enkele kerken en de synagoge.
Rond de Westermolen kan de streekmarkt bezocht worden en traditiegetrouw staan de Hereford koeien weer te pronken op het landgoed Den Berg.

Op het kerkplein is het gezellig. In en rond een grote tent laten de horecaondernemers van Dalfsen hapjes proeven en het bierfestival heeft circa 12 bekende brouwers staan die de mooiste biertjes laten proeven.
Tuinder Ernie van der Kolk en Classic Job hebben deze zaterdag de deuren open voor het publiek. Een fraaie fietstocht en wandelroute verbindt de mooie attracties. Start van de routes is bij de Westermolen. Hier kan men tevens drie couponnetjes kopen voor € 3,–, waarmee een bakje aardbeien met slagroom kan worden gehaald bij Ernie van der kolk, een hapje geproefd kan worden op het preuvenement en een biertje geproefd kan worden op het bierfestival.

LET OP: TEGOEDBONNEN NIET GRATIS
In het Proef Dalfsen magazine staat op pagina 2 een voorbeeld van de tegoedbonnen. Het lijkt net of dit de echte tegoedbonnen zijn, maar helaas. Dat is niet zo. Ze zijn te koop voor € 3,– bij het startpunt. De bonnen uit de gids kunnen niet worden gebruikt.

Foto's 2
Proef Dalfsen op 13 september
Artikel delen: