Gemeente Dalfsen gaat kantoorpand Rabobank kopen - Foto: De Dalfser Marskramer
Foto: De Dalfser Marskramer

Gemeente Dalfsen gaat kantoorpand Rabobank kopen

Het is misschien een kans die nooit weer komt, het kantoorpand van de Rabobank komt vrij, staat in het middengebied van Nieuwleusen en is dus ideaal voor het kulturhus en onderwijs. Alleen is men in Nieuwleusen voor het kulturhus nog in de verkennende fase. Toch heeft de raad besloten om voor 1,4 miljoen het pand aan te schaffen.

Het gebouw dat is neergezet voor 2,3 miljoen, is duurzaam ingericht en verkeerd in goede staat en er is nog een partij welke interesse heeft in het pand. Mocht het kulturhus er niet in kunnen komen dan kan het pand gebruikt worden voor het onderwijs. Er ontstond logischerwijs wat discussie in de raad aangezien het kulturhus in Nieuwleusen nog niet in kannen en kruiken zit. Han Noten wou daarom meer focus op de discussie om de vraag te beperken tot het volgende: Is het pand strategisch genoeg om door de gemeente aan te schaffen en is het risico te overzien? Het besluit gaat dus niet over de directe invulling met kulturhus of onderwijs.

2 raadsleden hebben zich buiten de discussie gehouden vanwege betrokkenheid bij de Rabobank. Om geen schijn van partijdigheid te wekken hebben ze niet mee gedaan in de discussie over deze besluitvorming.

Artikel delen: