Open huis Trefkoele+ bezocht door 3000 mensen

Open huis Trefkoele+ bezocht door 3000 mensen

DALFSEN – Vanmiddag om 16.00 uur was het dan zover dat er een begin is gemaakt van de open dagen bij de Trefkoele+ in Dalfsen. Alle verenigingen en organisaties die gebruik maken van de Trefkoele+ waren al 20 minuten eerder uitgenodigd en werden ontvangen door de openhuis coördinator Gerrit Kok. Gerrit  sprak de aanwezigen even kort toe en gaf aan de afgelopen week wel geconfronteerd te zijn met kleine aanloopproblemen, maar die horen nu eenmaal bij zo’n groot en prachtig gebouw en die werden kordaat opgelost voor zover mogelijk.

Zo was nu aanvankelijk ook nog geen microfoon beschikbaar, maar met de luide stem van Gerrit kon hij zijn korte toespraak gewoon beginnen. De afgelopen weken is er heel veel werk verzet om de open dagen mogelijk te maken. Vooral de mensen van de Trefkoele+ kregen een warm applaus voor het vele werk was ze deze dagen hebben verzet. Het succes van Trefkoele+ staat nu al vast volgens Gerrit Kok en met alle aanwezigen werd het glas geheven om elkaar een heel goed gebruik van deze prachtige locatie toe te wensen. Wat veel aanwezigen nog niet wisten is dat op 13 november de Trefkoele+ officieel wordt geopend door niemand minder dan Koning Willem Alexander, waar de organisatie bijzonder trots op was.

 

In de Trefkoele+ zitten vele nieuwe partijen, zoals Chantal Punt met haar logopediepraktijk. Ze vindt het heerlijk dat alles onder 1 dak zit. “Het werkt een stuk vlotter. De samenwerking met bijvoorbeeld de bieb en het kinderdagverblijf gaat veel beter”, aldus Chantal, “We kunnen nu zelf even een boekje pakken en op het kinderdagverblijf kunnen we makkelijker observeren.” Chantal sluit eventuele nieuwe samenwerkingen niet uit.

 

Het Gastouderbureau onderschrijft deze nauwe samenwerking met partners ook. Zij werken onder andere samen met de speel o theek en vluchtelingenwerk. “Het zijn kortere lijnen en je kunt sneller even wat overleggen”, aldus Annet Kroon, “je loopt zo binnen bij elkaar en dat kulturhus gevoel zit er nu al in”. Het gastouderbureau gaf nog grote complimenten voor het bestuur van de Trefkoele+, want die inzet was grandioos.

 

Silvia Kogelman is ook één van de nieuwe gebruikers. Zij is in de Trefkoele+ getrokken vanwege de samenwerking met de Kern, de bieb en mindfit. “Het is even buurten, hierdoor zijn de communicatielijnen lekker kort”, weer Silvia te vertellen, “zo is er een taalpunt in de bieb waar ik graag gebruik van maak en dat zit nu naast mijn kantoor”. Silvia is erg tevreden over deze nauwe samenwerkingsbanden.

 

Ook Doomijn kinderopvang werkt samen met de bieb. “Wij willen het lezen stimuleren voor de taalontwikkeling en nu kunnen we zo de bieb inlopen met de kinderen om een boek uit te zoeken”, aldus Laura Leerkes, “ook kunnen we zaken beter vroegtijdig signaleren en dan een kind naar logopedie sturen, want het zit allemaal onder 1 dak”.

 

John Buisink, bestuurslid van de Trefkoele+, had niet verwacht dat er al zo vroeg deze belangstelling zou zijn. Letterlijk de hele Trefkoele+ zit vol met belangstellenden en hij krijgt vele positieve reacties. “Men moet wel wennen aan de oranje kleur in de hal”, meld John, “maar dat past toch helemaal bij de opening over een aantal weken?” Hij doelt op de officiële opening welke verricht zal worden door onze koning Willem Alexander. Begin dit jaar hadden ze een verzoek ingediend en 3 weken geleden kregen ze het goede nieuws te horen. “We zijn erg trots op het gebouw, maar ook dat de opening zo bijzonder wordt”, vult John aan.

Video 1
Video: Trefkoele+
Foto's 2
Open huis Trefkoele+ bezocht door 3000 mensen
Artikel delen: