Harrie-Warrie Piet maakt er een warboel van in Dalfsen!

Harrie-Warrie Piet maakt er een warboel van in Dalfsen!

DALFSEN – Er is weer van alles aan de hand nu Sint Dalfsen bezoekt. Vorig jaar maakte Letterpiet het dorp onveilig en dit jaar is Harrie-Warrie Piet vooruit gestuurd door Sinterklaas. Hij neemt alvast een kijkje in Dalfsen maar ook deze keer gaat dit helaas niet zonder problemen… Harrie-Warrie Piet is namelijk op zoek naar een mooi cadeau voor de verjaardag van Sinterklaas, want de Sint viert immers zijn verjaardag op 5 december. In de winkels van Dalfsen is genoeg te vinden; een schoenenpoets-set, een telefoon, een nieuw behangetje, een dvd-speler…. Wat zal het worden? Harrie-Warrie Piet kan niet kiezen.

Hij maakt er in de etalages van Dalfsen een warboel van. Hij laat steeds een cadeau liggen als hij een mooier cadeau tegenkomt. Gelukkig heeft hij wel herkenbare labels aan de verschillende cadeaus gedaan en zet hij ook drie rode schoenen naast de winkel, zodat hij weet waar hij is geweest.

“Hoe moet dat nu met al die cadeaus in de verkeerde winkels?” vraagt Harrie-Warrie Piet zich af. Hij weet niet meer waar de cadeaus thuishoren. Hij doet daarom een oproep aan alle kinderen in Dalfsen en omgeving: “Help mij alsjeblieft om alle cadeaus terug te vinden!”

Maar dat is nog niet alles. Hoofdpiet is lichtelijk in paniek. Er zijn namelijk werkzaamheden aan de Dalfser Vechtkade. De boot kan daarom dit jaar niet in Dalfsen aanmeren. Gelukkig regelt Ondernemend Dalfsen alternatief vervoer rechtstreeks vanuit Gouda, zodat het zeker is dat de Sint naar Dalfsen zal komen op zaterdag 15 november. De burgemeester verwelkomt de Sint en zijn pieten om 14.00 uur bij het gemeentehuis in Dalfsen.

“Als het u leuk lijkt om samen met uw kinderen of kleinkinderen, mij te helpen ga dan naar de website www.sintdalfsen.nl”, laat Harrie-Warrie Piet weten. Op deze website is alle informatie te vinden. Ook zijn op www.sintdalfsen.nl de filmpjes te zien van Harrie-Warrie Piet, die er maar een rommeltje van maakt. Om mee te doen aan de wedstrijd, moeten de cadeaus bij de juiste winkel worden gezocht. Snelle zoekers, die vόόr 14 november het formulier inleveren, maken kans op een ritje in de koets met de Sint. Maar ook na 14 november mogen de kinderen doorzoeken. Op 4 december zal er nog een prijzenronde plaatsvinden.

Als men op de hoogte wil blijven van al het nieuws omtrent de Harrie-Warrie Piet en de intocht van de Sint en zijn Pieten in Dalfsen, dan kan dat via Internet, Twitter en Facebook. @sintdalfsen www.facebook.com/sinterklaasdalfsen

Foto 1
Artikel delen: