Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 45

DALFSEN – Maandagavond bond het eerste team de strijd aan in de biljart accommodatie van de Koetsier 2 uit Hoogeveen. Een biljartarena voor de Hoogeveners. Aan twee tafels werd gelijktijdig begonnen. Op de ene tafel speelde Evert Jan Holsappel wel een hele goede pot tegen de sterk spelende Ab Boetse. Holsappel was goed op dreef.

Met regelmaat stootte hij zijn 85 caramoles in 21 beurten bij elkaar wat neer komt op een hoog moyenne van 4.047 en een mooie serie van 16. Boetse, goed voor 135 kwam er 28 tekort. Evert Hulleman speelde op de andere tafel meer tegen zichzelf dan tegen Roelof Kats. Wat bij Kats allemaal lukte mislukte bij Hulleman. Hij verloor dan ook in 24 beurten met een moyenne van 1.458. Meer dan 2 punten te laag. Na een korte pauze was het de beurt aan Rein Smit. Hij nam het op tegen Wilco Giethoorn. Zoals het bij Kats ging, zo lukte het ook bij Smit. In een voor hem prima partij won hij in 19 beurten met een moyenne van 3.105. Giethoorn en Hulleman konden elkaar de hand geven. Want Giethoorn verloor ook dik en kwam 39 van zijn 65 te maken caramboles tekort. Uitslag 2-5 voor de Trefkoele 1. Trefkoele 1 staat op de eerste plaats in de C2 klasse poule A.

Het tweede team ontving in het fraaie onderkomen van de Trefkoele + het eerste team van de Pomerans uit Zwolle. Wat vorige week in Urk niet lukte, lukte nu wel. Wim Flierman opende met een mooie overwinning op Ap Ruiter. In 23 beurten stootte Flierman zijn 59 te maken caramboles bij elkaar wat neer komt op een moyenne van 2.565. De Ruiter kwam niet aan de bak en zag dat hij 47 van de te maken 105 caramboles tekort kwam. Ook Jan Lindeboom speelde een goede partij door met een moyenne van 2.409 in 22 beurten zijn partij te winnen van Jan Bulthuis. En ook Albert Holsappel was goed op dreef. Hij liet met een degelijke partij Harm Kranenburg ver achter zich. Holsappel won met een moyenne van 1.515 in 33 beurten. Uiteraard bleef ook het extra te behalen punt voor het best spelende team in Dalfsen en werd de uitslag 7-0. Het tweede team staat met deze overwinning stevig aan kop in de C2 klasse poule B.

Het derde team was competitie vrij en het vierde team speelde woensdagavond uit tegen de Pol 3 uit Zwolle-Zuid. Gerard Verhaar en Henk Dijk waren beide niet opgewassen tegen respectievelijk Gerrit Wienen en Jan Oelen. Verhaar verloor in een matige partij in 35 beurten met een voor hem te laag moyenne van 0.714. Ondanks een mooie serie van 9 kwam Dijk niet verder dan 28 caramboles in 25 beurten en dat waren er 10 te weinig. Beter verging het Joop van Eldik en Wim Holsappel. Van Eldik won van Joop Bisschop met een moyenne van 0.921 en Wim Holsappel met een voor hem fraai gemiddelde van 0.909. Zijn tegenstandster Bep van Hartingsvelsdt stootte een moyenne van 0.424 en kwam 12 caramboles tekort. Uitslag 5-4 voor de Trefkoele 4. Het team staat hierdoor op plaats 6 in de competitie van de C3 klasse poule B.

Artikel delen: