25.000ste passagier in Buurtbus Vechtdal - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

25.000ste passagier in Buurtbus Vechtdal

Buurtbus Vechtdal blijkt een schot in de roos. Op maandag 10 december 2012 startte de eerste rit van Nieuwleusen naar het station in Dalfsen, via Oudleusen, Gerner en Ankum. Nu, nog geen 2 jaar later, is op donderdagmorgen 20 november, de 25.000ste passagier ingestapt. Dit was mevrouw Aliraaja uit Nieuwleusen die om 10:35 uur vanaf het gemeentehuis in Dalfsen gebruik maakte van deze buurtbus.

 
Mevrouw Aliraaja was zeer verrast toen ze van de voorzitter Ton de Vries een bloemetje kreeg aangeboden. “Dit is de eerste keer dat ik gebruik maak van de buurtbus”, aldus mevrouw Aliraaja. Ze kwam net bij de tandarts weg en het leek haar wel makkelijk om een keer gebruik te maken van de buurtbus. Dat gemak werd vandaag wel bijzonder leuk beloond!

 

Op basis van de eerder geformuleerde doelstelling (gemiddeld minimaal 400 opstappers per maand) zou de 25.000ste passagier niet binnen vijf jaar bereikt zijn. Nu dit al binnen twee jaar na de start is bereikt, mogen we wel vaststellen dat deze buurtbus een succes is. Dank zij de enthousiaste inzet van de vrijwilligers, rijdt deze bus van maandag t/m vrijdag, vanaf 7 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds, elk uur van Nieuwleusen naar Dalfsen en terug. En elke zaterdag van 9 uur ’s morgens tot 5 uur in de middag.  Het is duidelijk, dat het station Dalfsen de meeste belangstelling heeft van de gebruikers. Hier is dan ook een prima aansluiting op de treinen uit Ommen en Zwolle en op de bussen uit Raalte/Lemelerveld. Maar ook mensen uit Dalfsen, die bijv. richting Dedemsvaart reizen, kunnen in Nieuwleusen doorgaans snel overstappen.

 
Omdat door de Provincie Overijssel en Syntus is vastgesteld, dat deze buurtbus net als een normale lijndienst, bedoeld is voor betaling met de OV-Chipkaart, is daarvoor in de bus geschikte apparatuur geïnstalleerd. Overigens kan er ook bij de chauffeur, net als in de andere lijndiensten, een kaartje worden gekocht voor een rit. Maar dat is al gauw bijna 1,5 keer zo duur als reizen met een OV-Chipkaart, dus regelmatige reizigers hebben eigenlijk allemaal al een OV-Chipkaart.

De Dalfser buurtbusvereniging heeft inmiddels een eigen website, waarop iedereen o.a. de dienstregeling, de route en actuele informatie kan vinden: www.buurtbusvechtdal.nl.
Het bijzondere is, dat naast de bushaltes, ook op andere plaatsen langs de route kan worden in- en uitgestapt. Als men het duidelijk aangeeft, kan in principe elke plek worden gebruikt, als er maar veilig kan worden gestopt.

Foto's 3
25.000ste passagier in Buurtbus Vechtdal - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
25.000ste passagier in Buurtbus Vechtdal - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Artikel delen: