Graaft u ook mee? - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Graaft u ook mee?

DALFSEN – De inschrijving voor de publieksopgraving in Oosterdalfsen is van start gegaan. Jong en oud kunnen in dit project op 7 en 8 juli meedoen aan de archeologische opgravingen in Oosterdalfsen. De gemeente Dalfsen nodigt haar inwoners uit deel te nemen aan de archeologische opgraving in Oosterdalfsen.

Op de plek waar een maand geleden het grootse grafveld van de Trechterbekercultuur in Noordwest-Europa is gevonden, gaat nu de schop weer in de grond. Dit keer worden er resten uit de Middeleeuwen verwacht.

Met de publieksopgraving wil de gemeente de geschiedenis op een toegankelijke manier voor iedereen zichtbaar en voelbaar te maken. Letterlijk, want nergens komt het verleden dichterbij dan in de opgravingsput! Tegelijkertijd biedt het project een inkijkje in het vak van archeologie, dat onmisbaar is voor het vergaren van historische kennis. Deelnemers kunnen meedoen met amateurarcheologen van de Archeologische Werkgroep Nederland (AWN), die twee weken lang een opgraving organiseert. De opgraving wordt begeleid door het onderzoeksbureau ADC ArcheoProjecten en erfgoedadviesbureau The Missing Link.

Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden voor een ochtend- of middagsessie op 7 en 8 juli. Na een korte uitleg over de opgraving en de geschiedenis van de locatie gaan de deelnemers onder begeleiding van professionals de put in. Er is plek voor 10 mensen per dagdeel, dus reageer snel! De minimale leeftijd van de deelnemers 14 jaar.

Voor kinderen tussen 7 en 14 bestaat de mogelijkheid om op woensdagmiddag 8 juli deel te nemen aan de opgraving. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen.

Aanmelden kan door uiterlijk donderdag 2 juli een e-mail te sturen naar r.aandewiel@the-missinglink.nl, onder vermelding van uw naam, adres, email en de gewenste dag. Vrijdag 3 juli sturen we de deelnemers e-mailbericht over hun definitieve deelname. Je hoeft geen ervaring met archeologisch onderzoek te hebben, een gezonde dosis nieuwsgierigheid is voldoende!

Meer informatie over de rijke geschiedenis van Oosterdalfsen is terug te vinden op oosterdalfsen.timelink.eu.

Bron: Gemeente Dalfsen

Foto 1
Artikel delen: