Expositie Ingrid Mertens in het Anjerpunt Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Expositie Ingrid Mertens in het Anjerpunt Hoonhorst

Hoonhorst – In het Anjerpunt van zaal Kappers exposeert elke twee maand een kunstenaar uit het Vechtdal. In de maanden januari en februari vindt u er acrylschilderijen in gemengde techniek van Ingrid Mertens.

Uitgangspunt van het werk van Ingrid is “tijd” en herinneringen aan “verleden tijd”. De werken zijn veelal ontstaan vanuit een combinatie van technieken als acryl, collage, foto transfer, textiel en draad. Ingrid gebruikt minimaal kleur, wat soms een transparant effect oplevert. Weinig kleur versterkt de melancholie van een herinnering. Herinneringen die een glimlach ontlokken. Vaak laat het beeld ruimte aan eigen invulling of interpretatie.
Werken van Ingrid waren eerder te zien in exposities in o.a.Klarenbeek, Roden, Rotterdam , Zwolle, Loenen, Amsterdam, Leeuwarden, kunstmoment Diepenheim en tijdens de kunstroute rondom Dalfsen.

Ingrid Mertens woont en werkt sinds enkele jaren in Hoonhorst. Haar atelier I’M is prachtig gelegen in de vrije natuur van het Vechtdal. Het uitzicht aan alle kanten naar de natuur is een bron van rust en inspiratie. In haar atelier geeft Ingrid cursussen en workshops in de getoonde technieken. Werk van cursisten is tijdens de kunstroute rondom Dalfsen te zien in de Potstal in Hoonhorst. Daarnaast is Ingrid docente beeldende vorming aan een MBO opleiding.
Zij heeft de opleiding tekenen/textiele werkvormen gevolgd aan de lerarenopleiding, gevolgd door lessen bij Academie Minerva in Groningen en particuliere docenten.
Voor meer informatie over haar werk, exposities, cursussen en workshops, zie www.ingridmertens.nl.

De expositie is in januari en februari te bezichtigen op maandag tot en met woensdag van 13.00 – 17.00 u, op donderdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 u en op donderdag van 19.00 – 21.00 u.

Artikel delen:
Foto 1