Geurts en Von Martels hoog in de peiling voor ministerpost

DEN HAAG – CDA Tweede kamerlid Maurits Von Martels heeft dinsdagmiddag het verhaal dat het nieuwe kabinet een minister van Landbouw krijgt, enigszins genuanceerd. In een gesprek met Vechtdal FM noemde hij eerdere berichtgeving hierover in de landelijke pers speculatief.

Dagblad De Telegraaf meldde eerder deze week met grote stelligheid dat het kabinet ‘Rutte III’ na bijna zeven jaar weer een eigen minister van Landbouw krijgt. Weliswaar zonder departement, maar wel met een eigen budget. Die zou dan ook voedsel in zijn of haar portefeuille krijgen. Gerda Verburg, partijgenoot van Von Martels, was van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Daarna werd Landbouw bij Economische Zaken ondergebracht.
In een poll van het vakblad Boerenbusiness werd vrijdag gevraagd wie de nieuwe minister van Landbouw zou moeten worden. Van de 1302 ondervraagden gaf 39 procent aan een voorkeur te hebben voor landbouwwoordvoerder Jaco Geurts van het CDA. Maurits von Martels kreeg 24 procent van de stemmen.

Vooropgesteld dat hij zou worden gevraagd, geeft de Dalfsenaar er vooralsnog de voorkeur aan om eerst vlieguren te maken als Tweede Kamerlid. “Een ministerpost zou voor mij iets te vroeg komen, hoewel ik 56 ben”, aldus de politicus.

Audiofragment: Tweede Kamerlid Maurits Von Martels over de geruchten dat er een Landbouwminister komt.

 

Artikel delen: