Sportpark Gerner decor van derby tussen Dalfsen en USV

Sportpark Gerner decor van derby tussen Dalfsen en USV

DALFSEN – Rondom de derby tussen SV Dalfsen en USV is komende zondag een mooi programma samengesteld op Sportpark Gerner. Vooraf vindt een voorwedstrijd plaats en na afloop zorgt zanger Ray Delando voor gezelligheid in de kantine.

De voorwedstrijd begint om 12.30 uur en gaat tussen Dalfsen JO11-3 en USV JO11-1. Beide ploegen speelden ook tegen elkaar in de najaarscompetitie. Destijds won Dalfsen met 6-2, nu krijgt USV dus een mooie kans op revanche.

Derby
Om 14.00 uur begint het hoofdgerecht van de middag. Na een jaar afwezigheid is de derby tussen Dalfsen en USV weer terug op het competitieprogramma. Eerder dit seizoen was Dalfsen de betere ploeg op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen. USV kwam voor rust weliswaar op voorsprong, maar treffers van Maarten Pouwels, Erik Koedijk en Jeroen Kamphuis zorgden voor een terechte 1-3 eindstand.

Vier maanden later is Dalfsen nog altijd koploper in de Derde klasse C, al is de voorsprong van twaalf punten enigszins vertekend. Door de vele afgelastingen heeft achtervolger Dalen liefst vier wedstrijden minder gespeeld. Het belooft een druk inhaalprogramma te worden voor de Drenten, met de nodige doordeweekse wedstrijden in april. Voor USV geldt het tegenovergestelde. De vereniging had de afgelopen maanden nauwelijks met afgelastingen te maken en hoeft dus weinig in te halen. Met de huidige negende plaats ligt de ploeg op koers om zich aan het einde van de rit wel veilig te spelen. Enkel de hekkensluiter degradeert dit jaar rechtstreeks, terwijl de nummers 12 en 13 zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven.

Historie
Sinds de eeuwwisseling troffen Dalfsen en USV elkaar dertien keer, verdeeld over oefenduels, bekerontmoetingen en competitiewedstrijden in derde, vierde en vijfde klasse. De verhoudingen zijn redelijk in balans. Dalfsen won vijf onderlinge duels, USV trok viermaal aan het langste eind en vier keer werden de punten gedeeld. Opvallend is dat beide ploegen zelden de nul houden in de derby; alleen USV lukte het in 2009 een keer.

Na het actieve gedeelte verplaatst het programma zich naar de kantine van SV Dalfsen. Zanger Ray Delando zorgt voor een sfeervolle derde helft. Hij is bekend van hits als ‘Een engel zoals jij’ en ‘Zaterdagavond’. SV Dalfsen hoopt op een grote opkomst en nodigt alle Dalfsenaren en Nieuwleusenaren uit bij de enige Dalfser derby die dit seizoen gespeeld wordt in competitieverband.

Foto's 2
Sportpark Gerner decor van derby tussen Dalfsen en USV
Artikel delen: