Dalfsen JO13-1 door naar NK Beachsoccer

Dalfsen JO13-1 door naar NK Beachsoccer

SV Dalfsen JO13-1 is door naar het Nederlands kampioenschap Beachsoccer. Afgelopen zaterdag won de ploeg de voorronde bij HTC in Zwolle. Dalfsen was aanwezig met twee teams, te weten JO15-1 en JO13-1. In een spannende finale moest JO15-1 het afleggen tegen Heerde. Uiteindelijk was de eindstand 1-0.

Op het beachveld van Sportpark de Pelikaan won JO13-1 de eerste wedstrijd met 6-0 en de tweede met 4-0. De laatste wedstrijd was de beslissende om door te gaan naar de finale. Deze moesten de mannen strijden tegen de thuisploeg, HTC. In een spannende en soms wat te fanatieke wedstrijd werd met 1-0 gewonnen.

Hiermee zou JO13-1 met de nummer 1 van de andere poule moeten strijden om de plaatsing van het NK. In de andere poule bleek echter HIK de winnaar, en dat was een Deense ploeg. De Denen kunnen niet meedoen met een Nederlands kampioenschap en hiermee plaatste JO13-1 zich officieel voor het NK. De mannen die deze prestatie behaald hebben, mogen op 21 juli in Scheveningen strijden om het Nederlands kampioenschap.

Artikel delen:
Foto's 2
Dalfsen JO13-1 door naar NK Beachsoccer