Dalfsenaar Maarten Pouwels scoort bij droomdebuut voor Go Ahead Eagles

Dalfsenaar Maarten Pouwels scoort bij droomdebuut voor Go Ahead Eagles

DALFSEN – DEVENTER – Maarten Pouwels uit Dalfsen beleefde vrijdagavond een droomdebuut voor Go Ahead Eagles. Amper vijf minuten in het veld promoveerde de spits zijn eerste balcontact in het profvoetbal direct tot doelpunt. De Eagles wonnen de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 5-0.

Waar Pouwels vorig jaar namens SV Dalfsen nog zijn wedstrijden speelde tegen Musselkanaal en Sleen, mag hij het nu laten zien bij de profs. Last van plankenkoorts had de twee meter lange spits duidelijk niet. Onder toeziend oog van zo’n 8.000 toeschouwers mocht hij een kwartier voor tijd invallen voor Thomas Verheydt, de Eagles stonden op dat moment al met 3-0 voor.

Slechts vijf minuten had Pouwels nodig om de score verder op te voeren. Op aangeven van Jaroslav Navrátil schoof hij de bal koelbloedig tegen de touwen. Even later bepaalde ploeggenoot Paco van Moorsel de eindstand op 5-0.

Mooi was dat een groot aantal Dalfsenaren getuige was van Pouwels’ droomdebuut. Een flink deel van zijn ploeggenoten van vorig jaar zag het doelpunt eigen ogen. Na René Eijkelkamp, 32 jaar geleden, schittert er opnieuw een SV Dalfsen-talent in de Eagles-voorhoede.

Artikel delen: