Voor ALS gaat Jan Wittenberg graag het Glazen Huis in

Voor ALS gaat Jan Wittenberg graag het Glazen Huis in

VECHTDAL (GRAMSBERGEN) – Dalfsenaar Jan Wittenberg neemt tweede kerstdag om tien uur ‘s avonds zijn intrek in het Glazen Huis in Gramsbergen. Samen met Britt Soer, Mirjan Hulzebosch en Martin Meijerink laat hij zich 95 uur insluiten in een glazen box in café The Alley.

In die tijdelijke woning maken de vier tot en met 30 december onafgebroken radio, ontvangen ze gasten, spelen ze spelletjes met luisteraars en bezoekers en stillen hun trek met voedzame shakes, sapjes en smoothies, waarvan de meeste ingrediënten uit de kassen van tuinder Eef Stel in Dalfsen komen. Volgens de spelregels is vast voedsel namelijk een no-go. Ja, het viertal is er alles aan gelegen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS die onder meer wetenschappelijke onderzoeksprojecten naar de spier- en zenuwziekte mogelijk maakt.

Britt, Mirjan, Martin en Jan doen het niet alleen. Vier dagen lang worden ze bijgestaan door een heel leger vrijwilligers dat hen op de been houdt en tijdens de moeilijke uren motiveert. Veelal onzichtbaar voor het publiek zorgt men ervoor dat alle programmaonderdelen op rolletjes verlopen, zoals de Highland Games, de kids-party, de ouderenochtend met brunch, het FIFA toernooi, het Wild West Buffet en niet te vergeten de nozemmiddag.

De inzamelactie voor ALS (*) wordt breed gedragen in Gramsbergen. En niet alleen daar, in heel het Vechtdal. En meedoen is kinderlijk eenvoudig. Wie een verzoeknummer aanvraagt, tikt daarvoor een x-bedrag af. En natuurlijk is daar de veiling die sinds de start (nu 7 jaar geleden, red.) veel oplevert. Vorig jaar wisten de bewoners van het Glazen Huis 54.000 euro bijeen te sprokkelen. Tellen we dat bij eerdere edities, dan staat er onderaan de streep een bedrag van een kleine 300.000 euro. “Toch hebben geen streven, geen bedrag als doel. Aandacht voor de ziekte is voor ons het belangrijkste”, aldus Jan Wittenberg die in het dagelijks leven brandweerman is bij de Veiligheidsregio IJsselland. Ondanks het leeftijdsverschil – hij is de oudste van het stel – is de Dalfsenaar niet bang voor onderlinge strubbelingen: “We zijn een gouden team. Er is echt een klik.” (Foto  Glazenhuis Gramsbergen. Bron Vechtdal FM)

De inzamelingsactie is 24/7 te volgen via www.glazenhuisgramsbergen.nl.

 

 

Foto's 2
Voor ALS gaat Jan Wittenberg graag het Glazen Huis in
Artikel delen: