Waarin verschilt jouw internetabonnement met dat van andere providers?

Waarin verschilt jouw internetabonnement met dat van andere providers?

Je hebt een aantal jaren geleden een abonnement afgesloten voor je internetverbinding. Daar ben je misschien dik tevreden mee. Intussen hoor je om je heen mensen vertellen dat ze zijn overgestapt. Waarom eigenlijk? Wat heeft een andere provider jou te bieden, als je nu een tevreden klant bent? En loont het zich wel de moeite om die overstap te maken?

Providers worden rijk van slapende klanten

Een klant die nooit overstapt, wordt een slapende klant genoemd. Waarom zou je een klant, die elke maand braaf zijn abonnementsgeld overmaakt, een beter aanbod doen? Zolang jij zelf als klant geen actie onderneemt, blijf je waarschijnlijk meer betalen dan nodig is. Want de samenstelling van de pakketten wordt regelmatig gewijzigd. Daarmee wordt verwarring gecreëerd. Het wordt lastiger om goed te kunnen vergelijken en je provider heeft het vast wel goed met je voor, toch? Welterusten, zo zul je nooit de beste deal scoren. Want vergelijk internet maar met een verzekering. Ook daar valt vaak veel op te besparen, door wat actiever te gaan shoppen.

De ene provider is de andere niet

Grofweg heb je voor internet twee soorten providers in ons land. Je hebt enerzijds de prijsvechters, die met elkaar strijden om de beste aanbieding te doen. Anderzijds heb je de bedrijven die een uitgebreider pakket leveren, meer service bieden en daardoor ook standaard een hogere prijs vragen. Heb je al die extra’s niet nodig? Dan kun je prima uit te voeten met een standaard pakket en een gemiddelde snelheid. Overigens bieden de prijsvechters ook pakketten met hogere snelheden aan, het is dus maar net waar je naar op zoek bent. Gebruik je internet alleen voor wat surfen en mailen, dan heb je voldoende aan een standaard pakket. Ga je ook beeldbellen, tv kijken en andere dingen doen die veel dataverkeer teweeg brengen, dan is het zinvol om wat meer te investeren.

Glasvezel nog niet overal beschikbaar

In delen van de gemeente Dalfsen is al glasvezel beschikbaar. Het glasvezelnetwerk is een zogenoemd open netwerk. Dat houdt in dat het in principe voor elke provider beschikbaar is. De provider van jouw keuze draagt een deel van het abonnementsgeld af aan de netwerkbeheerder. Omdat glasvezel echter nog lang niet overal is aangelegd, zal het afhangen van jouw specifieke locatie, of je er al gebruik van kunt maken. Op steeds meer adressen is dat inmiddels het geval.

Artikel delen: