Tips voor een stijlvolle zomeroutfit!

Tips voor een stijlvolle zomeroutfit!

De zomer is aangebroken en we kunnen volop genieten van het mooie weer. De temperaturen stijgen en we kunnen heerlijk zonder dikke jas en die warme laarzen naar buiten. Hoewel de meeste mensen het liefst luchtig mogelijk gekleed gaan, is het natuurlijk wel leuk om nog steeds stijlvol voor de dag te komen. Maar hoe kun je je in de zomer stijlvol kleden, zonder dat je het heel warm krijgt? Wij vertellen het je graag!

Accessoires

Een makkelijke manier om je outfit nét even een extra touch te geven, is door middel van accessoires. Zo kun je zelf heel luchtig en koel gekleed gaan, maar maak je de outfit toch hip en speels met accessoires. Hierbij kun je denken aan leuke riempjes die je met zomerse shorts draagt, maar ook aan accessoires in je haar of tassen, van bijvoorbeeld Liu Jo. Tegenwoordig zie je veel scrunchies voor in je haar en haarbanden en linten. Dit staat super vrolijk en zomers, aangezien deze accessoires vaak leuke kleurtjes hebben en met zomerse printjes. Hiernaast zijn er veel kleine heuptasjes en schoudertasjes die je makkelijk kunt dragen als je naar buiten gaat. Zo hoef je met die hitte geen grote schoudertas of rugzak om. Deze tasjes hebben ook vaak felle printjes en zijn daarom ideaal om te combineren met kleding.

Sieraden

Eigenlijk horen sieraden ook deels bij accessoires, maar we benoemen ze voor nu even apart. Sieraden in de zomer zijn namelijk ook een echte must. Met sieraden kun je veel variëren, waardoor je in principe elke outfit weer anders kunt maken. Zo kun je een outfit stoer maken met robuuste sieraden die meer opvallen. Of houd een outfit subtiel en minimalistisch met elegante en klassieke sieraden die niet zo de aandacht trekken. Dit kunnen oorbellen zijn, maar ook kettingen, armbangen of bijvoorbeeld met een Armani horloge. Het mooie aan sieraden is dat er voor iedereen wel een passende stijl te vinden is.

Kleding

Op het gebied van kleding kun je in de zomer helemaal losgaan. Er is namelijk genoeg zomerkleding te vinden, waarmee je zowel stijlvol als luchtig de dag door kan komen. Draag bijvoorbeeld veel ventilerende stofjes, zoals katoen, linnen en hennep. Hiernaast zijn jurkjes en rokjes altijd in de mode en kun je ook leuke zomerse shorts dragen met een topje. Als je dit te bloot vindt kun je er voor kiezen om een luchtige kimono er overheen te dragen. Dit laat nog voldoende wind door, waardoor je het dus niet extra warm krijgt.

Artikel delen: