Keerpunt bordsponser voetbal Hoonhorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Keerpunt bordsponser voetbal Hoonhorst

ANKUM – HOONHORST  – Door duimendraaien dyslectie de kop indrukken. Hardop voorlezen in de klas. Daar had ik vroeger zo’n hekel aan. Ik hakkelde en kroop als een slak met een hoge hartslag en rood hoofd door de tekst. En die leestesten waarin je zoveel mogelijk woorden in korte tijd moest lezen konden mij helemaal gestolen worden.

 

Om mijn dyslectie te verminderen moest ik vooral veel lezen. Ik word er nog chagrijnig van als ik eraan terugdenk. Het is dan ook alsof de juf van mijn zoon me met een moker tegen het hoofd slaat als ze vertelt dat mijn zoon dyslectie heeft. Ik wil hem deze ellende besparen. Ik speur het internet af en lees over een nieuwe behandelmethode met spiertesten. Een behandeling, waarbij de behandelaar zich focust op dingen die wél goed gaan. Door verschillende oefeningen spoort zij op een speelse manier blokkades op om het brein wakker te schudden. Denk bijvoorbeeld aan simpele oefeningen als duimendraaien, kruisloop etc. Als kinderen de oefeningen eenmaal onder de knie hebben verdwijnen de blokkades en krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen. En dat merk je aan het lezen: twee of drie behandelingen zijn vaak al genoeg voor een grote vooruitgang. Jammer dat dit er in mijn tijd nog niet was.

 

Wilt u meer weten over deze behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op met Gerrie Eikenaar van Praktijk ‘t Keerpunt in Ankum

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Gerrie Eikenaar

 

 

 

Artikel delen: