SV Dalfsen viert 80-jarig jubileum

SV Dalfsen viert 80-jarig jubileum

DALFSEN – Op 1 september 2022 bestaat SV Dalfsen tachtig jaar. Dit jubileum zal op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september uitgebreid worden gevierd in en rondom de kantine op Sportpark Gerner.

Al aan het begin van de vorige eeuw bestonden er allerlei voetbalclubjes in Dalfsen. Een daarvan was de Ankummer Voetbal Vereniging, die in 1938 de naam wijzigde in Algemene Voetbal Vereniging. In 1939 ontstond er een spelerstekort en werd deze club ontbonden. Veel jongens werden namelijk vanwege de mobilisatie opgeroepen voor de dienstplicht.

In het voorjaar van 1942 ontstonden plannen om de club weer op te richten. Dat gebeurde allemaal in de kapsalon van Jan Rientjes aan de Wilhelminastraat, waar de voetbalsport steevast een onderwerp van gesprek was bij veel van zijn klanten. Geen wonder, want zij waren, net als de kapper, tot aan de ontbinding van de vereniging in 1939, lid geweest van AVV.

De naam werd opnieuw AVV, Algemene Voetbal Vereniging, mede omdat de bezetter de oprichting van een nieuwe club niet toestond. Desondanks werd 1 september 1942 de officiële oprichtingsdatum van de vereniging. Pas in 1963 werd de Algemene Voetbal Vereniging (AVV) omgedoopt in Sportvereniging Dalfsen.

Jubileumfeesten
En nu, 80 jaar later, heeft de jubileumcommissie van de vereniging gewerkt aan een feestelijk programma om het lustrum te vieren. Zo is er in het eerste weekend van september onder meer een reünie voor oud-leden, activiteiten voor de jeugd en een feestelijke avond met zanger en DJ.

Het programma is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Houd de website van SV Dalfsen in de gaten voor de laatste updates.

Artikel delen: