Hoe gaat het nou met jou? Willem Hendriksen

Hoe gaat het nou met jou? Willem Hendriksen

DALFSEN – Het geluid van een hamer die op ijzer slaat, heeft onze Willem al vanaf jongs af aan meegemaakt, doordat zijn vader Gerrit Jan Hendriksen, al om bekent als ‘Gait de smid’, menig paard beslagen heeft vanuit de smederij op de hoek van de Wilhelminastraat en het Smidswegje.

Een interessante reis door zijn jeugd neemt ons mee door een Dalfsen dat er toen compleet anders uit zag. Het zompige land aan de Vecht, waar een potje voetbal werd gespeeld, was niet geheel zonder risico trouwens.

Meisjes met een rokje én een broek en stilte in het straatbeeld waren toentertijd heerlijk gewoon, met fluitende vogeltjes bezig aan hun zoveelste symfonie.

Doordat hij tijdens zijn schooljaren veel naar buiten keek tijdens de lesuren, ontstond er op latere leeftijd een hobby, die hij nog steeds koestert.

Iedere dag in de kroeg hangen kon toen echt niet meer, en zo ontstond het “Bukkum Toernooi”. Van dit jaarlijks terugkerende evenement is Willem een van de vier enthousiaste oprichters…

Benieuwd? Klik dan op het ‘Hoe gaat het nou met Jou?’ hart in de menubalk en alles wijst zich vanzelf. Ook kan je op deze pagina alle voorgaande interviews bekijken. Exclusief bij Dalfsennet.nl.

Video 1
Video: Hoe gaat het nou met jou? | Aflevering 22 | Willem Hendriksen
Foto's 2
Hoe gaat het nou met jou? Willem Hendriksen
Lees meer artikelen over:
Artikel delen: