5 leuke dingen om te doen in dalfsen - Foto: Wim
Foto: Wim

5 leuke dingen om te doen in dalfsen

Dalfsen is een charmant dorpje gelegen in het hart van Overijssel. Met zijn groene landschap, historische gebouwen en gezellige sfeer is Dalfsen de perfecte plek voor een ontspannen weekendje weg of een dagje uit.

Of je nu wilt genieten van de natuur, de geschiedenis van de regio wilt ontdekken, lokale specialiteiten wilt proeven, wilt ontspannen aan het water of gewoon wilt winkelen, Dalfsen heeft voor ieder wat wils. Dalfsen is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. Maak een ontspannen fietstocht door het Vechtdal of wandel door het mooie Rechterense Veld. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde wandel- of fietstocht met een lokale gids om nog meer te leren over de geschiedenis en de natuur van de omgeving. Uiteraard kun je ook gewoon zelf op onderzoek uitgaan. Speciaal daarom hebben we maar liefst 5 leuke dingen voor je op een rijtje gezet, die je absoluut moet hebben gezien en ook gedaan wanneer je een bezoek brengt aan deze stad.

Fietsen en wandelen in de natuur

Dalfsen is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. Maak een ontspannen fietstocht door het Vechtdal of wandel door het mooie Rechterense Veld. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde wandel- of fietstocht met een lokale gids om nog meer te leren over de geschiedenis en de natuur van de omgeving. Neem tijdens je tocht ook even pauze, zodat je kunt wedden op je favoriete voetbalwedstrijd. Handig is wel om te kiezen voor een bookmaker met de beste uitbetaling, zoals de hoogste odds bij voetbalgokken.nl.

 

Bezoek historische gebouwen

Dalfsen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Breng een bezoek aan de imposante havezate Den Berg, de pittoreske molen De Westermolen of de historische kerk St. Cyriacus. Er is genoeg te ontdekken voor geschiedenisliefhebbers. Het leuke hieraan is wel dat je verschillende bezienswaardigheden prima met elkaar kunt combineren. Zo loop je met de verschillende wandelroutes bijvoorbeeld ook langs de De Westermolen.

Proef lokale specialiteiten

Een bezoek aan Dalfsen is niet compleet zonder te genieten van de lokale specialiteiten. Proef de heerlijke kazen van Kaasboerderij Heileuver, de ambachtelijke broden van Bakkerij van der Most en de verse streekproducten van de Boerderijwinkel Erve Slendebroek. Neem rustig je tijd om te genieten van de verschillende lekkernijen, terwijl je op het terras alvast nadenkt over het inzetten bij de unibet beste bookie met de hoogste odds.

Ontspannen aan het water

De Vecht stroomt door het hart van Dalfsen en biedt een prachtig uitzicht op het landschap. Ga picknicken aan de oevers van de rivier, huur een kano of een bootje en verken de omgeving vanaf het water. Het is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Shoppen in het centrum van Dalfsen

Het centrum van Dalfsen biedt een verscheidenheid aan leuke winkeltjes, boetiekjes en speciaalzaken. Bezoek de gezellige winkelstraatjes en ontdek unieke cadeauwinkels, antiek- en brocante winkels en nog veel meer. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen of om een gezellige middag te spenderen met vrienden en familie.

We kunnen dus wel stellen dat er genoeg te doen is in deze prachtige stad. Deze 5 bezienswaardigheden zijn zelfs nog maar een selectie uit het nog veel meer moois wat Dalfsen je te bieden heeft.

Artikel delen: