Regio Politie Persberichten van maandag 11 oktober 2010

Beschonken man na aanrijding doorgereden

Rouveen – Op zondagavond 10 oktober is een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het verlaten van de plaats van een aanrijding en het rijden onder invloed. De man was even daarvoor op de A28 bij Rouveen (in de richting van Zwolle) tegen een aantal markeringsborden gereden.

Hierbij liep zijn auto schade op. Een aantal auto’s, die achter de 40-jarige Zwollenaar reden, konden de markeringsborden (of de blokken waar zij instonden) niet meer ontwijken en reden hier overheen. Dit had diverse lekke banden en kapotte velgen tot gevolg. De 40-jarige Zwollenaar is doorgereden, maar kon later in zijn woning aangehouden worden. Uit de ademanalyse bleek tevens dat de man onder invloed van alcohol was. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Auto’s en woningen met graffiti bespoten

Hasselt – In de nacht van zaterdag 9 oktober op zondag 10 oktober zijn er meerdere auto’s en enkele panden met blauwe en roze graffiti bespoten. Inmiddels hebben zes personen aangifte gedaan van vernieling. De politie sluit niet uit dat er nog meer gedupeerden zijn en verzoekt hen aangifte te komen doen bij de politie. Tevens is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober iets bijzonders gezien wat te maken kan hebben met deze reeks vernielingen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar het team Horst en Waterland. (2010097617 / 2010097649)

 

Jongen gewond aan hand door vuurwerk

Zwartsluis – Op dinsdagmiddag 21 september is op de Stationsstraat, bij het voormalige busstation, een 15-jarige jongen uit Zwartsluis gewond geraakt aan zijn hand door vermoedelijk vuurwerk. De jongen zat met een 15-jarige meisje op een bankje in het overdekte gedeelte toen hij wat uit een tas wilde pakken en er iets, vermoedelijke vuurwerk, ontplofte vlakbij zijn hand. De jongen liep hierbij verwondingen op aan zijn rechterhand waarvoor hij behandeld is in het ziekenhuis. Aangezien er meerdere personen op de Stationstraat aanwezig waren die iets gezien kunnen hebben worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (team Horst en Waterland). (2010092070)

 Koe aangereden, veroorzaker doorgereden

Zwolle – Zondagavond 10 oktober omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding van een aangereden koe op de Wijheseweg. De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden en de politie is naar hem of haar op zoek. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. De brandweer werd ingeschakeld om het wegdek schoon te maken en de politie informeerde de eigenaar van de koe. Ook werd een veearts gealarmeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten. De koe heeft de aanrijding niet overleefd. (2010097707)

 Automobilist onder invloed

Zwolle – Op de A28 richting Meppel werd zondagavond 10 oktober een 44-jarige man uit Meppel betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse op het bureau 270 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van één uur op. (2010097682)

 Meerdere auto-inbraken in Zwolle

Zwolle – In de periode van 7 oktober tot en met 10 oktober vonden diverse auto-inbraken plaats in Zwolle. Op 7 oktober werden van een auto, die geparkeerd stond aan de Leie, de banden en velgen weggenomen. Op 8 oktober gebeurde hetzelfde met een auto in de Edisonstraat. Ook werd er die dag ingebroken bij een auto aan de Elsbeek. Uit de auto werd navigatieapparatuur weggenomen. Op het Meidoornplein en aan de Scheldelaan was het de dag daarop raak. Spatborden een autoradio werden weggenomen. Een telefoon en mp3-speler werden op 10 oktober weggenomen in de Paulus Buysstraat uit een auto.

 Hoe kunt u voorkomen dat er ingebroken wordt in uw auto?

* Neem altijd alle spullen mee uit de auto;

* Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;

* Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op;

* Kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, laat dan een kluisje in de auto monteren;

* Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;

* Een startonderbreker voorkomt dat dieven er met uw auto vandoor gaan;

* Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

 Pizzakoerier overvallen

Zwolle – Omstreeks 19.30 uur op zondag 10 oktober werd een pizzakoerier op de Bachlaan (in de nabijheid van de Klooienberglaan) overvallen. Hij werd tot stoppen gedwongen door twee onbekende mannen. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen zijn geld en diverse goederen afstaan, waarna de daders ervandoor gingen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval of personen die even daarvoor of daarna iets opvallende hebben gezien op de genoemde locatie. Het signalement van dader 1 luidt als volgt: 1.60 m. lang, kaal hoofd, donkere huidskleur, gouden tanden en een normaal postuur met buikje. Dader 2 ziet er als volgt uit: 1.60 m. lang, korte dreadlocks en had donkere kleding aan. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden via Bel M. 0800-7000. (2010097692)

 Rijden onder invloed

Collendoorn – Op zondagavond 10 oktober werd aan de Jachthuisweg een 50-jarige man uit de gemeente Hardenberg staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man viel op doordat hij erg lang bleef wachten bij de kruising. Toen de man ging rijden over de Jachthuisweg slingerde zijn auto over de weg. Na een stopteken stapte de man uit en was hij zichtbaar onvast ter been en sprak met dubbele tong. Ook rook hij naar alcohol. Bij controle bleek de man geen geldig rijbewijs te bezitten. Bij de ademanalyse blies de man 1070 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

 Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo’n 150 doden vallen en er 3.000 tot 4.000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen vijf jaar). Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. (2010097689)

 Man aangehouden voor heling

Deventer – Een 22-jarige inwoner van Deventer werd op zondagavond 10 oktober aangehouden op de Ceintuurbaan. De man liep daar met een bromscooter. Bij controle bleek het slot van de scooter verbroken te zijn. Daarnaast bleek het framenummer niet bij het kentekenbewijs te horen, dat de man toonde. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Naar de herkomst van de scooter wordt nader onderzoek ingesteld. (2010097710)

 Brand in loods

Deventer – Op maandag 11 oktober omstreeks 04.00 uur kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand in een loods aan de Ooievaarstraat. Politie en brandweer gingen daarop ter plaatse. Ook ambulancemedewerkers werden uit voorzorg opgeroepen. Enkele tientallen woningen werden voor de zekerheid ontruimd. Rond 05.45 uur was de brand onder controle en konden de meeste bewoners langzaamaan weer terugkeren naar hun woning, nadat de brandweer diverse metingen had uitgevoerd. Voor de personen die niet in hun woning konden, regelde de gemeente opvang. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Over de oorzaak van de brand is nog niet bekend.   (2010097758)

 Scooters vernield bij sportvereniging

Colmschate – Op zondagmiddag 10 oktober tussen 14.15 en 16.15 uur werden op het terrein van een sportvereniging aan de Stationsweg meerdere scooters vernield. Van de scooters werden onderdelen verwijderd, waardoor de scooters niet meer gestart konden worden. Mensen die tussen de genoemde tijdstippen verdachte personen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie (team Groot Colmschate-Bathmen) via telefoonnummer 0900-8844. (2010097666)

 Vijf personen aangehouden na vechtpartij in bus

Bathmen – Vijf mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Apeldoorn, Klarenbeek en Zutphen werden op maandagochtend 11 oktober aangehouden voor mishandeling. De mannen bevonden zich in een bus op de A1 ter hoogte van Bathmen toen er een conflict ontstond. Hierop werd de bus naar de binnenplaats van het hoofdbureau gereden, alwaar de vijf betrokken mannen werden aangehouden en ingesloten. Naar de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld (2010097724/2010097720)

Artikel delen: