Politie Regio Persberichten van zondag 10 oktober 2010

Rijbewijs ingevorderd

Lemelerveld – Het rijbewijs van een 19-jarige man uit Epe werd in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd gecontroleerd op de Aakstraat. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 405 ug/l. Naast invordering van zijn rijbewijs krijgt de man hiervoor ook een proces-verbaal.

 

Vier personen aangehouden voor mishandelingSteenwijkerland – In een woning in de gemeente Steenwijkerland vond in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 een incident plaats, waarbij de bewoners mishandeld werden. Na een melding ging de politie ter plaatse en trof een 27-jarige vrouw aan, die verklaarde een klap te hebben gekregen van bekenden die in hun woning waren binnen gedrongen. De andere bewoner, een 38-jarige man, was door deze drie mannen geslagen, geschopt en zij hadden hem een steekwond in zijn arm toegebracht. Hierna gingen de daders ervandoor in een auto, bestuurd door een vierde vrouwelijke verdachte. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

 

Een 37-jarige vrouw, de bestuurster van de auto, werd later die nacht aangehouden. Ook een 20-jarige en een 40-jarige man werden aangehouden als verdachte en ingesloten op het bureau. Alle drie zijn zij afkomstig uit de gemeente Steenwijkerland. De vierde verdachte, een 41-jarige man uit Groningen, werd zaterdagochtend 9 oktober aangehouden in zijn woonplaats met behulp van de politieregio Groningen. Alle vier de verdachten zitten nog vast.

(2010097276)

Speeltuin met purschuim onder gespoten

Zwartsluis – Zaterdagavond 9 oktober kreeg de politie een melding van vernielingen die zouden zijn gepleegd in een speeltuintje aan de Nieuwesluis. Ter plaatse bleek de hele speeltuin onder gespoten met purschuim. Het purschuim was vermoedelijk even daarvoor gestolen uit een schuur in de nabije omgeving. Een 18-jarige man uit Zwartsluis werd door diverse getuigen aangewezen als verdachte. Hij werd in zijn woning aangehouden en ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt in hoeverre deze persoon verantwoordelijk is voor de vernielingen.

(2010097529)

Dronken man aangehouden

Zwolle – In het winkelcentrum aan de Forelkolk werd zaterdagochtend 9 oktober een 32-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij lag op de grond met diverse geopende blikjes bier naast zich en viel het winkelend publiek lastig door te bedelen. In eerste instantie kreeg hij alleen een bekeuring voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. De politiemedewerkers sommeerden hem om te vertrekken. Toen zij hem even later weer met een geopend blikje bier aantroffen, werd hij ter ontnuchtering ingesloten op het bureau.

(2010097359)

 Mannen krijgen bekeuring voor baldadigheid

Zwolle – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober zagen surveillerende politiemedewerkers in de binnenstad een groepje mannen lopen dat zich nogal geheimzinnig gedroeg. Zij hielden een voorwerp achter hun rug en wilden duidelijk niet dat de politie zou zien wat dit was. Toen de politiemedewerkers polshoogte gingen nemen, bleken zij een bord in hun bezit te hebben waarop stond ‘verboden fietsen tegen de gevel te plaatsen’. Twee mannen uit de groep, 20 en 21 uit Nijverdal, bekenden het bord meegenomen te hebben. Het bord werd inbeslaggenomen en de twee heren kregen een bekeuring voor baldadigheid.

(2010097577)

 Beroofd van telefoon en fiets

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar werd zondag 10 oktober omstreeks 03.15 uur op de Klooienberglaan beroofd. Op de genoemde weg stond een man midden op straat. Het slachtoffer besloot er omheen te fietsen, maar werd vervolgens van zijn fiets afgetrokken. De dader ging ervandoor met zijn telefoon en fiets. De politie heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader luidt als volgt: ongeveer 20 jaar oud, donkere huidskleur en droeg een donkere jas met capuchon en bontkraag. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden via 0800-7000.(2010097581)

 

Brandstichting

Zwolle – Tussen zaterdagmiddag 14.00 uur en 15.00 uur werd brand gesticht bij een pand aan de Ruusbroecstraat. Hierbij liep de gevel van het pand schade op en smolt de regenpijp. De brandweer bluste de brand en de politie is een onderzoek gestart naar de brandstichter. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

(2010097461)

 Brand bij tankstation leidt tot aanhouding

Lemele – Zondag 10 oktober rond 02.00 uur kreeg de politie een melding van een brand bij een tankstation aan de Hellendoornseweg. Iemand had de slang van de tankautomaat op de grond gelegd en de uitgelopen vloeistof in brand gestoken. Een portier van een uitgaansgelegenheid in de nabije omgeving werd gewaarschuwd door omstanders en reageerde zeer alert door de brand direct te blussen met een poederblusser. Hierna werd de politie gealarmeerd. Omdat niet duidelijk was hoeveel brandstof er vrij was gekomen, alarmeerden de aanwezige politiemedewerkers de brandweer. De brandweer verdunde de substantie, zodat er geen gevaar meer voor de omgeving was.

 

Verschillende getuigen hadden een mogelijke verdachte richting het tankstation zien lopen, waarna de brand ontstond. Deze 19-jarige man uit Zwolle werd aangehouden voor brandstichting en ingesloten op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

(2010097556)

 

 Illegale afvalverbrandingLutten – Politiemedewerkers roken zaterdagochtend 9 oktober al rijdend over de Kiezelweg een sterke lucht, die deed denken aan brandend plastic. Toen zij op onderzoek uitgingen waar de lucht vandaan kwam, kwamen zij uit bij een 46-jarige inwoner van Lutten. Hij was bezig met het verbranden van jerrycans, papier en ander plastic. Zijn verklaring luidde: ‘het is mistig en jullie slapen toch altijd op zaterdag’. Helaas voor de man bleek dit niet waar en kreeg hij een bekeuring. Het illegaal verbranden van afval is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kan ook zeer hinderlijk zijn voor buren, dieren etc. De politie controleert hier dan ook met enige regelmaat op.

(2010097332)

 Fietser gewond bij eenzijdig ongeval

Deventer – Een 69-jarige Deventenaar raakte zaterdagmiddag 9 oktober gewond bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn fiets over de rotonde op het Noorderplein in de richting van de Singel. Hij zag vermoedelijk een ophoging in de weg over het hoofd en ging onderuit. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op en moest hiervoor in het ziekenhuis behandeld worden.

(2010097462)

 Vrouw beroofd van tas

Deventer – Tussen middernacht en 01.00 uur op zondag 10 oktober werd een 40-jarige Zwolse beroofd van haar tas. Zij liep op de Nieuwstraat toen zij plotseling omver werd geduwd door een onbekend persoon. Door de schrik besefte de vrouw pas even later dat haar tas, met daarin onder andere mobiele telefoons en een portemonnee, weg was. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen van de beroving op zich te melden via 0900-8844.

(2010097387)

 Man wordt onwel op markt

Deventer – Zaterdagmiddag 9 oktober omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een marktkoopman op de Brink achter zijn kraam plotseling onwel was geworden. Politiemedewerkers, die op dat moment aan het surveilleren waren in de binnenstad, gingen onmiddellijk ter plaatse. Daar namen zij de reanimatie van de man over van enkele omstanders. De AED werd ingezet om het hart van de man weer op gang te krijgen. Inmiddels was ook een huisarts ter plaatse die hielp bij de reanimatie. De ambulance werd door de politie begeleid naar de plek van het incident en diverse marktkooplieden hielpen kramen aan de kant zetten. Op dat moment was het in de binnenstad behoorlijk druk met winkelend publiek. De toezichthouders en politiemedewerkers zorgden er samen voor dat de ambulance een vrije doorgang kreeg. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer last had van hartritmestoornissen en dat de AED mogelijk zijn leven heeft gered.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (Defibrillatie). Zodra de AED wordt geopend of aangezet, begint een stem te vertellen wat u moet doen. In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. AED’s kom je op steeds meer plaatsen tegen. Denk bijvoorbeeld aan vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, openbare gebouwen, seniorencomplexen en woonwijken. Meer informatie hierover is te vinden op www.6minuten.nl.

(2010097466)

Minderjarige winkeldievegges aangehouden

Deventer – Twee 14-jarige meisjes uit Twello werden zaterdagmiddag 9 oktober aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden bij een winkel op de Brink geprobeerd diverse sieraden weg te nemen, maar werden betrapt door de beveiliging. De meisjes kunnen een Halt-straf tegemoet zien.

Wie tussen de 12 en 18 jaar oud is en aangehouden wordt voor een relatief licht strafbaar feit, bijvoorbeeld winkeldiefstal of vandalisme, kan door de politie naar het Halt-bureau worden doorgestuurd. Halt legt alternatieve straffen op. Kijk voor meer informatie op www.halt.nl of www.vetverkeerd.nl.(2010097468)

Snorfietser onder invloed

Deventer – Zondag 10 oktober omstreeks 01.00 uur werd een 36-jarige snorfietser uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Hij viel op doordat hij zonder licht over de Worp snorde. De man kreeg een stopteken, maar ging er in volle vaart vandoor. Op de Ennestraat reed de man tegen een hek en kon alsnog aangehouden worden. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 570 ug/l. Dit leverde hem een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal op.

(2010097530)

Aangehouden na mishandeling

Deventer – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober werd een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor mishandeling. Bij een uitgaansgelegenheid op de Brink zou hij een 20-jarige man uit Groningen zonder reden een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. De jongen werd ingesloten op het bureau en zijn vader werd in kennis gesteld.

Diezelfde nacht werd nog een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor mishandeling. Hij had tijdens een ruzie op de Brink een andere man een kopstoot gegeven. Ook deze jongen werd ingesloten op het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

(2010097557 / 2010097562)

Verkeersconflict leidt tot mishandeling

Deventer – Een 30-jarige vrouw uit Deventer reed zaterdagavond 9 oktober omstreeks 21.15 uur met haar auto over de Leonard Springerlaan. Achter haar reed een donkerkleurige Peugot, die dicht op haar bumper zat. Omdat de vrouw hier niet van gediend was, seinde zij met haar achterlichten naar de bestuurder. Net voor de rotonde bij de Leeghwaterlaan haalde de bestuurder van de Peugot haar via de busbaan in. Op de rotonde remde de bestuurder vervolgens zeer krachtig, waardoor de 30-jarige een aanrijding niet kon voorkomen en beide auto’s schade opliepen. Vanaf de passagierskant van de Peugot stapte vervolgens een man uit, die de vrouwelijke bestuurder een vuistslag in haar gezicht gaf en er lopend vandoor ging. Ook de Peugot ging ervandoor. De vrouw moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen van het incident op zich te melden via 0900-8844. De man die de vuistslag uitdeelde, ziet er als volgt uit: blanke man met kaal hoofd, tussen 24 en 28 jaar oud en 1.85 m. lang. Hij droeg een witte trui met capuchon.

(2010097521)

Verdachte personen aangehouden

Heeten – Zaterdagavond 9 oktober kreeg de politie een melding van een auto die zich bevond op een industrieterrein aan de Telgenweg. Uit de auto waren twee personen met plastic zakken gestapt. Al met al genoeg informatie voor de politie om een kijkje te gaan nemen. Ter plaatse werden inderdaad twee mannen aangetroffen, die er bij de komst van de politie ogenblikkelijk vandoor gingen. Zij renden richting het nabijgelegen maïsveld en bosperceel. Het gebied werd afgezet om de heren niet te laten ontsnappen. Vervolgens werd de diensthond ingezet, die beide mannen binnen een mum van tijd opspoorde. De mannen, 21 en 34 uit Polen, werden aangehouden en ingesloten op het bureau.

(2010097505)

Lokaalvredebreuk

Raalte – Bij een uitgaansgelegenheid aan de Almelosestraat werden in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober twee personen geweigerd door de beveiliging vanwege hun overmatige alcoholgebruik. Toen zij weigerden te vertrekken, besloot de beveiliger de mannen (20 uit Deventer en 23 uit Enschede) aan te houden voor lokaalvredebreuk. Hij droeg de mannen over aan de politie, die ze meenam naar het bureau voor verhoor. Hierna werden zij heengezonden met een proces-verbaal.

(2010097551 / 2010097532)

Inbraak bij bedrijf

Wijhe – Tussen vrijdag 8 oktober 18.30 uur en zaterdag 9 oktober 10.30 uur werd bij een bedrijf aan de Handelsweg ingebroken. De dader(s) nam(en) een katalysator van ongeveer 1.50 m. lang mee. De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

(2010097391)

Artikel delen: