Verloren nieuwsbericht verkeerlichten

DALFSEN – Hallo, bij deze het mailtje, wat ik u vorige week heb gestuurd. Heel erg bedankt voor het doorsturen hiervan, naar Gemeentebelangen.

Ik ben erg blij dat Dalfsennet weer terug is!! Ga zo door met waar u mee bezig was!!

Groetjes, K.

 Verkeerslichten Koesteeg-Hessenweg-Dedemsweg

 

Hierbij wil ik even het volgende bij u onder de aandacht brengen. Sinds een paar weken werken de verkeerslichten op de kruising Hessenweg-Koesteeg-Dedemsweg weer volop.

Ik vraag mij nu werkelijk af wat er nu veranderd is.

 

Volgens mij gaan de lichten sneller weer op rood. Ik zal u even vertellen wat mij is overkomen en waar ik nu wel rekening mee ga houden, omdat het nu een gevaarlijke oversteek wordt.

 

Vanmorgen reed ik op mijn motor over de Koesteeg en wou door de verkeerslichten linksaf naar Zwolle. Voor mij reed een vrachtwagen en die sloeg ook linksaf. Ik kon hier achteraan. Op het moment dat ik het verkeerslicht (links) naast mij had, zie ik van uit mijn ooghoek het licht op oranje springen. Ik wil de bocht ingaan en zie tot mijn grote schrik links van mij 2 koplampen aankomen. Deze automobilist is zich waarschijnlijk ook flauw geschrokken want hij remde stevig, ik kon de piepende banden horen. Zelf ben ik ook vol in de remmen gegaan en het ging allemaal net goed.

 

Of deze automobilist reed door rood, of zijn/haar verkeerslicht stond al op groen, dat weet ik natuurlijk niet, maar het zet mij wel aan het denken. Helemaal omdat mijn vriend bijna hetzelfde is overkomen, hij zat daarentegen in de auto en had op exact hetzelfde stukje die rare ervaring.

 

Mijn vraag is dus: welke verandering heeft daar plaatsgevonden, moet het zo scherp op elkaar afgesteld worden, op zo’n manier dat het gewoon te link is om over te steken? Dan ga ik in het vervolg wel ergens anders de Hessenweg op, ter hoogte van Het Roode Hert ofzo.

 

Misschien zijn er meer mensen die dit ervaren hebben, of ben ik de enige?

 

Met vriendelijke groet, K.

Artikel delen: