Henrie kroes: ook tijdens mijn vakantie groeide het onkruid door

henrie2.jpg

DALFSEN – Even een kijkje nemen op het prachtige landgoed de Horte. En wie lopen we daar weer tegen het lijf? juist ja Henrie Kroes uut Dalfsen .Dé tuinman van de Horte en dé dichter uut Dalfsen. Goeie middag: lekker van de natuur en het mooie weer genieten? Ja het is hier prachtig.

henri2.jpg

Midden in de zomer troffen we Henrie ook al , maar toen was het zo knetterheet

Ik ben onkruud aan het opruum. Ik heb pas 14 dagen vakantie gehad maar de boel was goed groen toen ik terugkwam. Niet alleen allemaal planten maar veel onkruid. Even bijkletsen met Henrie. Dan heeft hij over vreemde fruitbomen, appelbomen en nog een aparte vruchtsoort. Hij laat mij verschillende dingen zien in “zijn park”. Wat zijn dat dat dan?

henrie3.jpg

henrie4.jpg

 

citroenen bomen?  Nee zegt Henrie het is een peerachtige fruit. Keihard, die kan je zo niet eten, deze moet je koken met schil en al, suiker erbij, dan is het te eten. De naam van die vreemde vrucht is mij ontschoten.

henrie6.jpg

Vervolgens lopen we verder, kijk Willy hier rechts zie allemaal appelbomen, moet je opletten alle appels tot op manshoogte zijn er af. De rest hangt er nog. Want daar kunnen ze niet bij.

 

henrie5.jpg

Ik zal je nog een apart fruitsoort laten zien. kom ma mee. Muj kieken. Proef er maar een. Het smaakt wat korrelig. eigenlijk ook nog niet zo lekker. Het gekke is de vruchten zijn pas te eten als ze min of meer verrot zijn.

henrie7.jpg

We lopen verder: allemachtig wat is dit dan van een joekel van een boom, ik zie het zelf al, het is een gigantische naaldboom. In Amerika staan welke zulke grote waar je met een auto dwars door heen kunt rijden. Henrie lat ook nog “zijn kantoor” zien. ( schaftruimte) die hangt helemaal vol met gedichten. Want in zijn vrije tijd dicht er heftig op los. Hier moet je deze lezen, die gaat over mijn hond die overleden is.

henrie8.jpg

 

Rechts naast zijn kantoor zien we allemaal bijenkasten. Volgens mij hebben die bijen hier een goed leven net als Henrie. Henrie ik moet nu verder, wat ik heb mijn fiets niet eens op slot staan. Is dit gemeente Dalfsen Henrie? ja zegt, oh dan wordt hij ook niet zo gauw gestolen. Henrie bedankt voor de rondleiding en tot de volgende keer. Ik zal oe eens een mooi gedichtje mailen. Door hool ik oe an.

Artikel delen: