Een lezer schrijft: Doe kalm aan. (hennig an doen)

DALFSEN – Nu jullie weer een verse start maken wil ik graag nog even weer wat onder de aandacht brengen, namelijk…….

De laatste tijd is er in de pers redelijk veel aandacht besteed aan het verkeer, met name het verkeer op de binnenwegen. Diverse keren is er gevraagd oplettend te zijn op de binnenwegen, in dit jaargetijde is er namelijk veel (groot) landbouwverkeer op de weg in verband met de maïsoogst.

Wegen kunnen glad zijn door modder, bomen en struiken kunnen in de weg staan bij de uitritten van het land maar ook het inhalen van landbouwverkeer levert soms voor de trekkerbestuurders hartkloppingen op.

Vorige week donderdag reed een kennis van mij over de Dedemsweg (Dalfsen-Nieuwleusen) het was erg mistig en zij reed dus niet al te hard. Uit tegenovergestelde richting kwam een grote hakselaar gevolgd door een trekker met aanhanger, een eindje verderop ziet zij plots 4 lichten naast elkaar uit de mist komen, een auto die een trekker aan het inhalen is, het ging allemaal net goed al zat de schrik er behoorlijk in. Nu is haar dat 1 keer overkomen, maar wat denk je dat zo’n trekkerbestuurder iedere keer weer mee moet maken, de jongens van de loonbedrijven houden iedere keer hun hart weer vast…..

Vanmorgen bracht ik even onze zoon naar school ( met de auto ) 2 brandweerauto’s uit Nieuwleusen waren, na gedane arbeid,  inmiddels bij ons voor het huis langs gereden richting kazerne dus er zou wel ergens wat gebeurt zijn.

Op de kruising Hoevenweg / Klaverkampsweg knipperen de lichtjes van een bergingsauto mij al toe. We worden door de politie even langs de kant gezet om te wachten tot er weer ruimte op de weg is om te passeren.

Rustig wachtend heb je dan even de tijd om alles goed te bekijken, een eenzijdig ongeval….Ik zeg niet dat het zo is gegaan !! …maar in mijn ogen is er een auto gekomen vanaf Dalfsen, een beetje mistig, een beetje (erg veel) te hard gereden, een kruising waarvan de wegen niet helemaal recht tegenover elkaar liggen en tevens een kruising die voorzien is van een kleine springschans…resultaat, zo tjoeps, de kruising over in de eerste de beste eikenboom die daar staat. Gelukkig is de bestuurder er volgens de eerste berichten redelijk goed van af gekomen al is hij wel even voor controle meegenomen door de ambulance, de auto, tja zoals ik het bekeek was dat toch echt wel einde oefening, enne een minuutje eerder op het werk ?? nee hoor…eerder een paar uurtjes te laat en morgen nog fietsen ook…!

Maar wat mij in deze ook zorgen baart, het gebeurt op een tijdstip dat er veel kinderen op de fiets op weg zijn naar school, wat als daar kinderen gefietst hadden ??  Ik wil daar niet aan denken…

Waarom wordt er zo hard gereden, omdat je dan een minuut of 2 eerder op plaats van bestemming bent ? Mensen denk eens na… als het fout gaat kom je een paar uur te laat op de plaats van bestemming….of (hard gezegd) misschien kom je helemaal nooit meer op plaats van bestemming…..

 

Hopend dat er weer wat ogen geopend zijn beëindig ik mijn relaas.

 

een trouwe lezer van Dalfsennet.

Artikel delen: