Weg N377 moet duurzaam veilig worden

Nieuwleusen – De N377 door onder andere Nieuwleusen en Balkbrug moet duurzaam veiliger gemaakt worden nu het buiten de bebouwde kom een 100 km stroomweg blijft als gevolg van het besluit de N340 op te waarderen. Dat is de opdracht die een speciale klankbordgroep voor de N377 heeft gekregen.

De groep verwacht dat de N377 de verkeersstroom niet aan kan.

Afgelopen week is de eerste bijeenkomst van de ‘Klankbordgroep N377’ gehouden. Van deze groep maken onder andere de Plaatselijk Belang verenigingen van Nieuwleusen, Balkbrug, Dedemsvaart en Slagharen, Transport en Logistiek Nederland, Veilig Verkeer afd. Avereest, Industrie Kring Nieuwleusen, BOV Balkbrug, Gemeente Hardenberg en VNO-NCW midden deel uit. De leiding van de groep is in handen van vertegenwoordigers van de Provincie Overijssel.

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat eerst de N377 wordt aangepast alvorens gestart wordt met de N340, omdat men daar tijdens de werkzaamheden, wat wel tien jaar in beslag kan nemen, verkeershinder ondervindt en het verkeer waarschijnlijk uitwijkt naar de N377. (bron Meppelercourant)

Artikel delen: