Minder drank, Meer scoren!

DALFSEN – Herfstvakantie…… Even de schooldeur achter je dichttrekken. De stad in om het begin van de vakantie te vieren, misschien op reis of de stad in om de vakantie gezellig in te luiden. Momenten van plezier waarin alcohol vaak een rol speelt, maar soms te veel, te vaak en op te jonge leeftijd.

Alcohol op jonge leeftijd kan tot onherstelbare gezondheidsschade leiden. Voor de herfstvakantie, in de week van 15 tot en met 22 oktober toert de alcoholbus Minder Drank, Meer Scoren! langs scholen voor voortgezet onderwijs in de regio IJsselland om zo de aandacht te vestigen op de gevaren van alcohol op jonge leeftijd.

 

Meer informatie over de campagneweek en de een overzicht van de activiteiten per gemeente is te vinden op de website: www.minderdrankmeerscoren.nl. Meer informatie over alcoholschade is te vinden op www.drankendrugs.nl , www.trimbos.nl  en www.alcoholinfo.nl . Het projectteam MDMS heeft met financiële steun van de provincie Overijssel een regionaal alcoholmatigingsprogramma jeugd opgesteld. De partijen die zich inzetten voor dit programma met maatregelen, interventies en activiteiten zijn de gemeenten Zwolle, Kampen, Deventer, Hardenberg, Olst-Wijhe, Raalte, Ommen, Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Hattem, Tactus Verslavingszorg, GGD IJsselland, politie IJsselland en het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.

Artikel delen: