Politie Persberichten Regio van 13 oktober 2010

Getuigenoproep diefstal van airbags

Steenwijk – In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober zijn aan het Jan van Nassauplantsoen uit twee personenauto’s airbags ontvreemd. In totaal gaat het om drie stuks. De politie doet uiteraard (sporen)onderzoek, maar is ook op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die iets verdachts in deze omgeving hebben gezien die nacht. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijk via telefoonnummer 0900-8844.

Groep & Kick  =  Niet goed Snik

Kampen – Het politieteam Kampen is weer van start gegaan met het project “Groep & kick = Niet goed snik”. Doel van het project is het doorbreken, dan wel beïnvloeden van het groepsgedrag van fietsende schooljeugd. Het gaat daarbij vooral om het voorkomen van gevaarlijk rijgedrag. Aan dit project werken de scholen voor voortgezet onderwijs, politie, gemeente, Bureau Halt en Openbaar Ministerie mee. De samenwerkende partijen willen met het project overlast, ergernis, klachten en het onmachtsgevoel van weggebruikers en bewoners van de aan de schoolroutes gelegen woningen, verminderen.  

 

APV

De politie controleert de fietsende jeugd op de uren dat de meeste overlast wordt veroorzaakt. De overlast veroorzakende fietsers worden niet bekeurd voor een verkeersovertreding, maar voor overtreding van de Algemene Politie Verordening (APV) van de gemeente Kampen. Hiervoor is gekozen, omdat voor een verkeersovertreding alleen een boete kan worden gegeven. Op grond van de APV is het mogelijk om Halt in te schakelen en dus ook in opvoedende zin iets te doen. HALT

Overtreders krijgen een Halt-bon en moeten zich melden bij het Bureau Halt in Zwolle. De jongeren voeren vervolgens onder toezicht van medewerkers van Halt in Kampen een alternatieve straf uit. Indien een jongere (of zijn/haar ouders) niet mee wil werken aan de Halt-procedure, dan wordt er alsnog een proces-verbaal opgemaakt. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt de verdachte dan gedagvaard.

 Aangehouden voor belediging

Kampen – Aan de Geerstraat werd dinsdag 12 oktober een 51-jarige man uit Kampen aangehouden voor belediging van een politieman. Deze was bezig met het uitschrijven van een bekeuring voor een fietser zonder licht. De Kampenaar gedroeg zich agressief en begon te schelden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010098483)

 Auto-inbraken in wijk Onderdijks

Kampen – In de wijk Onderdijks werden in de nacht van 10 op 11 oktober en de daaropvolgende nacht meerdere auto’s opengebroken. Het gaat om zes gevallen op de volgende locaties: Twiegweerd (2x), Nieuwe Land, Onweerskamp, Lange Akker en Onland. Uit de auto’s werd onder andere navigatieapparatuur weggenomen. Indien er ook in uw voertuig is ingebroken en u hiervan nog geen aangifte heeft gedaan, verzoeken wij u dit alsnog te doen. Indien u andere informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek horen wij dat graag van u. U kunt hiervoor contact opnemen met het politieteam Kampen via 0900-8844. 

Uiteraard wil de politie de daders graag aanhouden. Wij hebben daarbij uw hulp nodig. Bel de politie (0900-8844) altijd als u iets verdachts ziet. Noteer, indien mogelijk, altijd het kenteken wanneer er een auto bij betrokken is of het signalement van verdachte personen.

(o.a. 2010097775 / 2010097777 / 2010098068)

 Heling

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar werd dinsdagmiddag 12 oktober aangehouden veer heling. Hij reed op een damesfiets waarvan het originele slot was vervangen door een nieuw exemplaar. Politiemedewerkers besloten de man op de Hanekamp aan de tand te voelen over de herkomst van de fiets. De man legde tegenstrijdige verklaringen af en ook het framenummer van de fiets was verwijderd. Reden om de man mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2010098399)

 Rijden onder invloed van cannabis

Zwolle – Op de Oosterlaan werd dinsdagmiddag 12 oktober een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Hij viel in eerste instantie op doordat hij geen gordel droeg. Daarnaast roken de politiemedewerkers een sterke cannabislucht toen de deur van de auto open ging. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Op het bureau verklaarde hij inderdaad een paar trekjes van een joint te hebben genomen. De man werd na zijn verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van drugs. (2010098397)

 Rectificatie bericht 12 oktober

Man beroofd door onbekende

Zwolle – Zondagavond 10 oktober vlak voor middernacht werd een 37-jarige man uit Zwolle beroofd. Hij reed met zijn fiets over de Twistvlietbrug in de richting van de Bachlaan. De Zwollenaar werd op een gegeven moment tot stoppen gedwongen door een onbekende man. Hij moest diverse goederen, waaronder zijn portemonnee en fiets, afstaan. De dader fietste er vervolgens vandoor in de richting van de Holterbroekerdijk. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De gestolen fiets betreft een zogenaamd opa-model van het merk Gazelle in de kleur zwart. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 (team Zwolle-Noord). Een anonieme melding kan via 0800-7000 doorgegeven worden aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem). In het eerder verschenen bericht van 12 oktober 2010 werd abusievelijk een signalement geplaatst dat niet van deze dader afkomstig is. Dit signalement kan dus als niet verzonden worden beschouwd. Bovenstaande bericht is correct.(2010098057)

 Eenzijdig ongeval wordt automobilist fataal

Vilsteren – Een 24-jarige man uit Dedemsvaart is dinsdagochtend 12 oktober omstreeks 09.45 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Hij reed met zijn auto over de Vilsterseweg, komende uit de richting van Ommen. Door nog onbekende oorzaak raakte hij op de linkerweghelft, probeerde een correctie naar rechts te maken en belandde vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. (2010098379)

 Vrachtwagen met varkens gekanteld

Lemelerveld – Op de Parallelweg is dinsdagavond 12 oktober een vrachtwagen met daarin 160 varkens gekanteld. De chauffeur van het transport kwam met de schrik vrij, maar 25 varkens hebben het ongeval niet overleefd. De lading van de vrachtwagen is vermoedelijk in een bocht gaan schuiven, waardoor het voertuig kantelde. Met behulp van de brandweer en een aanwezige dierenarts zijn de overige dieren uit de vrachtwagen gehaald. Omdat de vrachtwagen diesel lekte, werd ook de gemeente in kennis gesteld. Zij heeft tevens gezorgd voor afvoer van de dode varkens. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit ongeval. (2010098516)

Artikel delen: