Raadslid Dijsselhof stopt

derk_dijsselhof.jpg

Het Dalfser raadslid Derk Dijsselhof (58) heeft aangegeven zijn functie als raadslid op te geven. Het combineren van een baan met avondverplichtingen en daarnaast nog het raadswerk valt hem achteraf toch te zwaar.

Dijsselhof zit sinds de verkiezingen in maart jl voor het CDA in de Dalfser gemeenteraad. “Met veel plezier”, aldus Dijsselhof. “Het valt me dan ook zwaar om deze keuze te moeten maken, maar ik moet aan mezelf en mijn gezin denken”. Voor zijn werk is hij een aantal avonden op pad en ook voor de fractie. Er bleef voor hem geen tijd  meer over om even bij te tanken. Fractievoorzitter Jan Uitslag betreurt het besluit: “Derk weet wat er leeft onder de mensen en was een uitermate constructief lid van onze fractie. Ik vind het echt jammer, maar heb begrip voor zijn besluit en respecteer zijn afwegingen.” Over de vraag of de keuze ook te maken heeft met de landelijke ontwikkelingen is Dijsselhof kort maar krachtig: “absoluut niet”.

Zijn plaats zal worden ingenomen door de eerstvolgende op de CDA-lijst. Dat  is een oude bekende in de Dalfser politiek, te weten Arno van Dijk uit Nieuwleusen.

Artikel delen: