Politie Regio Persberichten van vrijdag 15 oktober 2010

Man aangehouden voor poging doodslag

Ommen – De politie heeft donderdagmiddag 24 oktober een 25-jarige man uit Coevorden aangehouden voor poging doodslag. Hij zou een 48-jarige man uit Zwolle hebben bedreigd met een kruisboog en een schaar. Dit gebeurde naar aanleiding van een conflict. Er is een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor vernieling auto

Raalte/Mariënheem – Een 50-jarige man uit Raalte is donderdag 14 oktober aangehouden voor vernieling van een auto. De man was ’s middags rond 17.30 uur op de Hellendoornseweg in Mariënheem op zijn motor bijna aangereden door een auto die een parkeerplaats verliet. De motorrijder werd daarop zo kwaad dat hij de automobilist iets verderop tot stoppen dwong. Toen hij de man aansprak vernielde hij tegelijkertijd het zijraam van de auto. Vervolgens stapte hij op zijn motor en reed weg. De 39-jarige automobilist uit Zwolle belde de politie en deed aangifte van vernieling van zijn auto. Op basis van het kenteken werd de motorrijder later in zijn woning aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

(2010099143)

 Aanrijding met letsel

Staphorst – Een 17-jarige jongen uit Staphorst is donderdagavond 14 oktober ernstig gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Lindenlaan. De jongen reed op zijn bromfiets over de parallelweg. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige jongen uit Staphorst aanrijden in een 45-kilometer voertuig. De jongen in het 45-kilometer voertuig wilde linksaf afslaan om de Lindenlaan in te rijden. Daarbij zag hij de bromfietser niet. De bestuurder van de bromfiets is via de motorkap met zijn hoofd op de grond terecht gekomen. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2010099180)

 Vrouw ten val

Kampen – Een 47-jarige vrouw uit Kampen is donderdag 14 oktober gewond geraakt bij een valpartij aan de Burgwal. Bij de brug op de Graafschap struikelde de vrouw over een stoeptegel. Vermoedelijk liep ze daarbij een botfractuur op. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

(2010099062)

 

Winkeldief aangehouden

Deventer – Een 30-jarige vrouw uit Schalkhaar werd donderdagmiddag 14 oktober aangehouden voor winkeldiefstal. Zij probeerde een paar schoenen weg te nemen bij een winkel aan het Boreelplein. De vrouw werd ingesloten voor verhoor en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

(2010099068)

 Man aangehouden voor brandstichting

Deventer – Donderdagochtend 14 oktober werd een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor brandstichting. Hij wordt ervan verdacht op 26 juli 2010 een schuur aan de Nico Bolkesteinlaan in brand te hebben gestoken. Naar aanleiding van de brand startte de politie een uitgebreid onderzoek, waarbij ook de technische recherche een rol speelde. Dit onderzoek leidde naar de 19-jarige. Hij werd ingesloten op het bureau.

 

Eerder verschenen bericht

Schuur in brand

Deventer – Op maandagochtend 26 juli is op de Nico Bolkesteinlaan een schuur afgebrand. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig en heeft de brand geblust. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.(2010072017)

 Vrouw aangehouden voor heling

Zwolle – Een 28-jarige inwoonster van Zwolle werd op donderdagochtend 14 oktober aangehouden op de Roggenstraat. De vrouw had een fiets bij zich waarvan het originele slot was verwijderd. De fiets bleek bij nadere inspectie in 2006 te zijn gestolen. De vrouw werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

(2010099134)

 Bestuurders onder invloed

Zwolle – Een 24-jarige bromfietser uit Zwolle werd op vrijdagochtend 15 oktober aangehouden op het Gasthuisplein voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 420 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op. Op de Willemsvaart werd op vrijdagochtend 15 oktober een 43-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 390 ug/l. Naast het rijverbod van drie uur kreeg ook hij een proces-verbaal uitgereikt.

(2010099206/2010099226)

 Verlichtingscontrole

Zwolle – Bij een verlichtingscontrole op de Burgemeester Drijbersingel werden op donderdagavond 15 oktober 9 fietsers staande gehouden die de verlichting niet in orde hadden. Alle fietsers kregen een proces-verbaal opgemaakt

Artikel delen: