Het gaat kouder worden

diep1.jpg

DALFSEN – Het wil kouder en natter gaan worden. Dat betekend dat we deze pink-kalveren naar binnen gaan halen. Kou is niet het ergste voor deze dieren maar vocht. Bovendien willen we ze graag gezond houden aldus de heer Diepman van de maatschap Kievitsbosch – Diepman.

diep2.jpg

Bij 12 graden staat de grasgroei ook stil en het lekkerste gras hebben ze al op. Maar het is ook de tijd van het jaar. Het is bijna november en bovendien zijn deze nog klein en jong. Waren ze wat groter, dan konden ze nog wel even buiten blijven. In zijn eentje lukt het de heer Diepman om ze op een handige manier in de kar te krijgen. Slechts met een haspel met dun draad worden ze richting het veewagentje gedirigeerd. Zit daar dan stroom op, om dat het zo makkelijk gaat? Nee, Willy daar zit geen stroom op. Want dan zou ik het niet met mijn blote handen aan pakken. Hoewel Hein doet dat wel, die kan daar gewoon tegen.

diep3.jpg

Heel rustig en beheerst en zonder enige moeite huppelen ze de kar in, wel een stuk of tien. Vroeger kregen ze touwen om en dan moest je ze vangen. Drama soms. Dit gaat veel makkelijker en beheerster. Van jongst af aan zijn de deze kar gewend, dat is de beesten dus niet vreemd meer.

Artikel delen: