Laag Zuthem start met inrichting ‘Samenlevingsveld’

Het is zover! Medio oktober zijn de eerste werkzaamheden voor de inrichting van het ‘Samenlevingsveld’ in Laag Zuthem gestart. Er wordt gestart met de aanleg van het kun stgrasveld en het basketbalgedeelte. De eerste weken staan in het teken van voorbereidende grondwerkzaamheden uitgevoerd door Zielman Dienstverlening uit Laag Zuthem.

 CSC Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde krijgt opdracht voor de aanleg van het kunstgrasveld. Ton Kattenberg voorzitter Plaatselijk Belang, is blij dat het eindelijk gaat gebeuren. ‘Ons dorp krijgt een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud, in het hart van Laag Zuthem. Er zijn heel wat werkzaamheden en gedachten aan vooraf gegaan, voor het uiteindelijke plan er lag’. Het Samenlevingsveld krijgt elementen die interessant zijn voor diverse leeftijdsgroepen. Naast het kunstgrasveld en het basketbalgedeelte komt er aan de voorzijde van het terrein ruimte om te tafeltennissen, te volleyballen en jeu de boules te spelen. Centraal op het terrein kom een kabelbaan. Naast het basketbalveld worden speciale buiten fitnesstoestellen geplaatst.  

Voor de inrichting van het veld schreef Plaatselijk Belang een projectvoorstel en ging op zoek naar subsidieverstrekkers. Subsidies zijn toegezegd door het Oranjefonds, LEADER-project Salland, de Rabobank, de plaatselijke basisschool De Linde en Plaatselijk Belang Laag Zuthem. Een werkgroep boog zich over de indeling van het veld aan de Zunnebelt. Input voor de plannen zijn verschillende brainstormsessies met dorpelingen en toegezegde subsidies”.

Plaatselijk Belang streeft er na om het terrein in het voorjaar van 2011 op feestelijke wijze officieel te openen.

 

Artikel delen: