Regio Politie Persberichten van dinsdag 19 oktober 2010

Winkeldief aangehouden

Ommen – Een 56-jarige vrouw uit Ommen is maandag 18 oktober rond 11.15 uur aangehouden in een supermarkt aan de Markt. Tijdens het winkelen had de vrouw diverse goederen in haar tas gestopt. Bij de kassa rekende ze de goederen in haar winkelwagen af, maar niet de spullen in haar tas. Ze werd voorbij de kassa door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd de vrouw met een proces-verbaal heengezonden.

Vijf verdachten aangehouden voor bedreiging en vernieling

Punthorst – Op maandag 18 en dinsdag 19 oktober zijn in diverse woningen in Staphorst, Rouveen, Nieuwleusen en Dedemsvaart vijf mannen aangehouden voor bedreiging en vernieling op zaterdag 18 september jl. De mannen – in de leeftijd van 21 tot 37 jaar oud – hadden die zaterdag op de Schapendijk in Punthorst een toezichthouder van een telecomagentschap klemgereden en bedreigd. Het slachtoffer controleerde op illegale radiozenders. De verdachten hadden naast het uiten van bedreigingen ook een autoband van de man lek gestoken. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek. (2010090625)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Op maandagmiddag 18 oktober ontstond er een conflict bij een perceel aan de Maasstraat (kamerbewoning). Een 18-jarige vrouw uit Deventer had een conflict gekregen met huisgenoot, een 27-jarige Deventenaar over het gebruik van de douche, waarop de Deventenaar haar de keel had dichtgedrukt en had geslagen. De 27-jarige man werd later in de middag door de politie aangehouden voor mishandeling. (2010100397)

 Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werd op maandagavond 18 oktober een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een aantal blikjes met alcoholhoudende drank uit de winkel meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij dezelfde winkel werd op maandagavond een 38-jarige man betrapt op winkeldiefstal. Hij had een blik bier afgerekend bij de kassa terwijl hij een plastic tas vol met andere blikken bier bij zich had welke hij niet afgerekend had. (2010100410)(2010100430)

 Drie mannen op heterdaad aangehouden bij woninginbraak

Deventer – Op maandagochtend 18 oktober kreeg de politie een melding van een inbraak bij een woning aan de Rolklaver. Toen de politie aankwam bleken er nog personen in de woning te zijn. Deze werden vervolgens door de politie overlopen en in de woning aangehouden. Het betrof een 21-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, een 20-jarige man uit Lunteren en een 21-jarige man uit Ede. De drie mannen werden voor nader onderzoek ingesloten. (2010100270)

 Man aangehouden

Deventer – Op maandagmiddag 18 oktober kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen een man en een vrouw aan de Bierstraat. Op de aangegeven plek werden geen vechtende personen aangetroffen door de politie. Op basis van nader onderzoek wist de politie achter de identiteit van de verdachte in deze zaak te komen. De man, een 19-jarige Deventenaar, werd later op de dag door de politie aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010100411)

 Scooterrijdster gewond bij aanrijding

Zwolle – Een 17-jarige scooterrijdster uit Broekland raakte op maandagmorgen 18 oktober licht gewond aan haar heup bij een aanrijding op de Pannenkoekendijk. Het meisje kwam met haar scooter vanaf de Harm Smeengekade de rotonde oprijden maar moest hierbij remmen voor een voor haar rijdende fiets. Hierbij kwam de scooterrijdster ten val en raakte een naast haar rijdende auto. Bij controle in het ziekenhuis bleek het meisje een gekneusde heup te hebben. (2010100254)

 Zonder rijbewijs in onverzekerde auto

Zwolle – Op de Zwartewaterallee werd op maandagmiddag 18 oktober een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De man reed in de auto die niet verzekerd was. Daarnaast bleek het rijbewijs van de man ingevorderd te zijn. Ook bleek de man nog zo’n € 5000,- aan openstaande boetes te hebben. De man werd ingesloten, de auto werd op het bureau gestald en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010100387)

Artikel delen: