Dalfsennet.nl ook op intranet bij Gemeente

DALFSEN – Wat is het doel van een intranet? Dit kan per bedrijf of gemeente natuurlijk verschillen maar in het algemene is het doel van een intranet informatie ontsluiten. Door informatie te publiceren op een intranet wordt het toegankelijk voor al je collega’s die hier hun voordeel mee kunnen doen.

Door informatie beter beschikbaar te maken kan kennis beter gedeeld worden. Dit zou de kwaliteit ten goede moeten komen. Als men kan leren van ervaringen van anderen dan kan dit het bedrijf ook nog eens tijd schelen doordat het wiel niet keer op keer uitgevonden hoeft te worden. Een intranet is echter niet bedoelt als een soort van dumpplek van alle documenten. Als het één grote brij gaat worden zal niemand het gebruiken en loopt u een hoop kansen mis. Probeer het intranet dus zo gestructureerd mogelijk te houden! Dit vergroot de kans dat informatie ook gevonden en dus hergebruikt wordt. Waarom zou mijn bedrijf een intranet moeten hebben?

Heel kort door de bocht zou je kunnen zeggen: als je een regelmatige wijzende hoeveelheid interne informatie hebt en je wil dit toegankelijk maken voor je collega’s dan is een intranet een goede keuze. Wil je onderlinge uitwisseling van informatie bevorderen zonder dat iedereen z’n E-mailbox overstroomt met documentjes dan is een intranet bijna een must. Is er een storing op RSS dan krijgt de redactie van Dalfssenet.nl daar ook onmiddellijk melding van. Want Webmaster Gerrit van de Gemeente Dalfsen let goed op zijn zaakjes, ook als er een interne storing is, zo hoort het ook.

Artikel delen: