Duo Kruiden Elixer van Jan Smit doet het goed

elixer.jpg

 

Een geweldig voedingssupplement ook bij Het Boskamp in Dalfsen verkrijgbaar met hoogwaardig magnesium uit de Zechsteinsee.

• Voor een goede darmwerking en opbouw van botten, gewrichten en spieren

• Met jodium als belangrijk element voor een goede stofwisseling

• Ondersteunt weerstand en conditie

• Voor snel herstel na sportprestatie

• Bevordert uithoudingsvermogen en fysieke prestaties

• Ondersteunt het afweersysteem

• Voor een goede vochthuishouding

• Voor gezonde luchtwegen

• Lage dosering, voor een hoog resultaat

• Geen kunstmatige kleur, geur of smaakstoffen

• Geschikt voor kinderen en volwassenen

Duo Kruiden Elixer voor menselijk gebruik is verkrijgbaar in 2 varianten, te weten de basis, en een variant speciaal voor ondersteuning van de Spieren, Pezen en Gewrichten (SPG) met als extra toevoeging Duivelsklauw. Duivelsklauw bevat bestanddelen welke zowel een pijnstillende als een ontstekingsremmende werking hebben.

Prijs: € 14,95 per fles a 500 ml (beide varianten)

Voor Extra Weerstand

——————————————————————————–jan smit

Jan Smit uit Veendam had op de lagere school (zoals in zijn jonge tijd de basisschool werd genoemd) het geluk, dat hij bij een juffrouw in de klas kwam met voor díe tijd zeer moderne ideeën. Met name waar het de biologielessen betrof ging deze Mevr.Kerkhof niet uit van wat er in de leerboeken stond vermeld, maar van wat de levende natuur aan informatie te bieden had.Zij stuurde haar leerlingen het veld in om het leven van dieren en planten te bestuderen en om specimen daarvan mee in de klas te brengen. Zij vond in jan Smit een enthousiaste leerling, die zich ook na zijn lagere schooltijd bleef interesseren voor planten en dieren. Via zelfstudie verdiepte hij zich met name in de homeopathie en dus in de geneeskundige kracht van planten en plantendelen. Deze studie leerde hem, dat de natuur ons voornaamste laboratorium moet zijn. Een sterke stimulans daarbij waren zijn eigen problemen van medische aard. Juist daardoor kwam hij tot de ontwikkeling van een elixer waarin ruim 120 planten waren verwerkt. Toen dit bij hem zelf baat bracht, ging hij ook proefnemingen doen met dieren en dan met name bij duiven, kippen, paarden en konijnen. Die proeven leverden hetzelfde positieve resultaat op.

Jan Smit noemt zijn elixir nadrukkelijk géén medicijn! Het elixir verhoogt in het lichaam met name de natuurlijke weerstand tegen allerlei ziektekiemen. Als ik informeer naar de samenstelling ervan, verschijnt er een glimlach om zijn mond.

‘Dat blijft voor altijd mijn geheim’, zegt hij fijntjes. Een aantal bedrijven heeft geprobeerd om zijn product na te maken, maar hebben het eigenlijk in mismaakte vorm op de markt gebracht met de uitdrukkelijke bedoeling er zoveel mogelijk winst uit te slaan!

In zijn oorspronkelijke vorm is 1 theelepel elixir op 10 liter water voldoende, maar een commercieel bedrijf adviseerde 1 eetlepel per liter water. Dat hield dus in dat het oorspronkelijke elixir tot twintig maal was verdund!

Om de werkzaamheid van het DUO kruidenelixir bij duiven te bewijzen, nam Jan eerst alleen proeven bij zijn eigen duiven. Door longproblemen moest hij echter zijn duiven van de hand doen, waardoor hij gedwongen was om proefhokken te zoeken.

Met name Martien van Zon in Berkenwoude, Willy Jansen in Apeldoorn en Anton Ruitenberg in Zwolle gingen het elixir gebruiken en hadden er zowel in de kweek als bij het spel veel baat bij. Door beide genoemde liefhebbers ging de bal aan het rollen en was Jan genoodzaakt de verdeling van zijn product in professionele handen te leggen.

Veel liefhebbers uit Zwolle en omgeving kwamen in de dierenspeciaalzaak van Herman Strikkers  en vroegen daar om hetzelfde product dat ook Anton Ruitenberg gebruikte.

Zakenman als Herman is, zocht hij contact met Jan Smit en de gesprekken leverden zo’n wederzijds vertrouwen op, dat zij besloten met elkaar in zee te gaan. Jan Smit is nog steeds de man die het elixir produceert.

Oorspronkelijk produceerde Jan Smit slechts één elixir, dat speciaal voor duiven bedoeld was, maar ook zijn waarde bewees bij andere diersoorten. Zo ging hij met Agrifirm b.v. op bezoek bij een bedrijf met liefst 50.000 legkippen.

Na gebruik van het elixir moesten zowel Agrifirm als het kippenbedrijf toegeven dat niet alleen de eierproductie sterk was verhoogd, maar dat ook de kleur van poten en kammen sterk was verbeterd.

Opzettelijk werden deze kippen besmet met coli; de helft daarvan kreeg de gebruikelijke medicijnen, de andere helft kreeg het kruidenelixir in het drinkwater. Al na 4 dagen bleek dat de sterfte onder de laatste groep veel minder groot was! Daarnaast bleek het elixir ook zeer heilzaam te werken bij bijv. konijnen, paarden en chinchilla’s.

Tegenwoordig heeft Jan 3 varianten van het elixir in de handel, die men kan herkennen aan de kleur van de dop. Het elixir uit de fles met witte dop is hét aangewezen middel voor gebruik bij veel soorten dieren, waaronder met name onze duiven.

Het bevordert met name de bevruchting en de groei van de jonge dieren. Daarnaast zorgt het voor een goede verpluiming en voor een verhoogde weerstand tegen allerlei ziektekiemen. Het elixir uit de fles met de rode dop bevat naast de kruidenmelange ook extra electrolyten om daardoor de waterhuishouding van de dieren (vooral na moeilijke, taaie vluchten bij hoge temperaturen) op peil te houden.

Omdat het elixir geen medicijn is, kan een duif (of ander dier) ondanks het gebruik van het kruidenelixir toch ziek worden. De laatste jaren is bij duiven (en vooral bij jonge duiven) coli de oorzaak van grote verliezen tijdens de vluchten. Speciaal hiertegen heeft Jan nu een elixir samengesteld en dat zit in de flacon met de blauwe dop.

Productinformatie:

Oorspronkelijk produceerde Jan Smit slechts een elixer, dat speciaal voor duiven bedoeld was, maar ook zijn waarde bewees bij andere diersoorten.

Tegenwoordig heeft Jan Smit 4 varianten van het elixer en een zalf in de handel. Voor de dieren zijn de elixers te herkennen aan de kleur van de dop.

De elixers zijn samengesteld uit ruim 120 soorten kruiden met als toevoeging magnesium uit de Zechstein Bron, op basis van plantaardige oliën en alcohol.

Het elixer uit de fles met de witte dop is het aangewezen middel voor gebruik bij vele diersoorten, waaronder duiven. Het bevordert met name de bevruchting en de groei van de jonge dieren. Daarnaast zorgt het voor een goede verpluiming en voor een verhoogde weerstand tegen allerlei ziektekiemen. Gebruik: dagelijks 1 ml op 1 liter water, de eerste week dubbele hoeveelheid. Verpakking: 1 liter

Het elixer met de rode dop bevat naast de kruidenmelange ook extra elektrolyten om daardoor de waterhuishouding van de dieren (bij duiven: vooral na moeilijke, taaie vluchten bij hoge temperaturen) op peil te houden. Gebruik: 2 maal per week 1 ml op 1 liter water. Verpakking 1 liter.

Omdat het elixer geen medicijn is, kunnen dieren toch ziek worden. De laatste jaren is bij duiven (en vooral bij jonge duiven) coli de oorzaak van grote verliezen tijdens de vluchten. Speciaal hiertegen heeft Jan nu een elixer samengesteld en dat zit in de fles met de

blauwe dop. Gebruik: voorbehoedend 2 maal per week 1 ml op 1 liter water. Bij een uitbraak van coli, 14 dagen achtereen 1 eetlepel op 1,5 liter water. Tijdens deze kuur minder voeren.

Verpakking 1 liter.Enige tijd geleden heeft Jan Smit een menselijke variant van het elixer op de markt gebracht. Na jaren van onderzoek en testen heeft hij de formule gevonden voor het elixer waar reeds veel mensen baat bij hebben. Evenals bij de dieren verhoogt ook dit elixer de weerstand bij mensen, zodat ze minder snel vatbaar zijn voor allerlei ziektekiemen.

Tevens heeft het een goede uitwerking op het darmgestel en luchtwegen. De menselijke variant bestaat uit ruim 120 soorten kruiden met als toevoeging magnesium uit de Zechstein Bron, op basis van plantaardige oliën en alcohol, en is verpakt in een glazen fles van een halve liter.

Gebruik voor volwassenen: dagelijks 3 maal 1 theelepel in te nemen met een beetje water. Gebruik voor kinderen een half tot volle theelepel per dag eveneens met een beetje water in te nemen..

Tegelijkertijd heeft Jan Smit ook een zalf van de kruiden op de markt gebracht.Deze zalf heeft een geweldige werking bij oa: eczeem, spierpijn, zenuwpijn, reumapijn etc. Het bevat oa. Duivelsklauw. Deze zalf is geen geneesmiddel en mag onbeperkt gebruikt worden. Het bevat geen conserveermiddelen. Verpakking 100 ml.

J. Smit

Duo Kruiden Elixer

Voedingssupplement

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde even-wichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. • Met magnesium uit de Zechsteinsee voor een goede darmwerking en opbouw van botten,

        gewrichten en spieren.

• Met jodium als belangrijk element voor een goede stofwisseling.

• Ondersteunt weerstand en conditie

• Voor snel herstel na sportprestatie

• Bevordert uithoudingsvermogen en fysieke prestaties

• Ondersteunt het afweersysteem

• Voor een goede vochthuishouding

• Voor gezonde luchtwegenInhoud 500 ml. Dosering: Volwassenen . 3 theelepels  toevoegen aan 0,5 liter water en dit gedurende de hele dag drinken.

Kinderen 5 ml (1 theelepel) als hierboven omschreven.Waarschuwing: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Belangrijk: Buiten bereik van kinderen houden. Niet uit de fles drinken. Dit elixer bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen. Door gebruik van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zijn geur-, kleur- en smaakafwijkingen mogelijk.Dit elixer bevat alcohol <0,5 vol %.

Bewaaradvies: Koel en donker (niet gekoeld)

Gebruiksaanwijzing: goed schudden voor gebruik.Ingrediënten: water, kruidenextracten, anijsolie, alcohol <0,5 vol.%, magnesium, jodium. Voedingswaarden  per 100 ml ADH*

Totale energie  0 KJ/0kcal

Eiwitten   <0,1 g.

Koolhydraten   0,4 g.

 Waarvan suikers 0,2 g.

Vetten    <0,1 g.

Verzadigde vetzuren 0,08 g.

Voedingsvezel  0,4 g.

Natrium   10 mg.

Magnesium   278 mg. ADH 375 mg/dag

Jodium   60 mg  ADH 150 mg/dag

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheidTraseco b.v.

J. Smit

Duo Kruiden Elixer S.P.G.

S(pieren).P(ezen).G(ewrichten). Een andere samenstelling!

VoedingssupplementEen voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde even-wichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. • Met magnesium uit de Zechsteinsee voor een goede darmwerking en opbouw van botten, gewrichten en spieren.

• Met jodium als belangrijk element voor een goede stofwisseling.

• Ondersteunt weerstand en conditie

• Voor snel herstel na sportprestatie

• Bevordert uithoudingsvermogen en fysieke prestaties

• Ondersteunt het afweersysteem

• Voor een goede vochthuishouding

• Voor gezonde luchtwegenDit elixer bevat heilzame planten- extracten die de gewrichten soepel en het kraakbeen gezond houden. Een sterke combinatie dus.

Daarnaast bevat het plantenextracten die een goede zuur-base evenwicht bevorderen wat een positieve werking heeft voor de verzorging van zwaar belaste spieren en het behoud van soepele gewrichten.Inhoud 500 ml. Dosering: Volwassenen . 3 theelepels  toevoegen aan 0,5 liter water en dit gedurende de hele dag drinken.

Kinderen 5 ml (1 theelepel) als hierboven omschreven.Waarschuwing: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Belangrijk: Buiten bereik van kinderen houden. Niet uit de fles drinken. Dit elixer bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen. Door gebruik van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zijn geur-, kleur- en smaakafwijkingen mogelijk.Dit elixer bevat alcohol <0,5 vol %.

Bewaaradvies: Koel en donker (niet gekoeld)

Gebruiksaanwijzing: goed schudden voor gebruik.Ingrediënten: water, kruidenextracten, anijsolie, alcohol <0,5 vol.%, magnesium, jodium.

 

Voedingswaarden   per 100 ml ADH*

Totale energie   0 KJ/0kcal

Eiwitten    <0,1 g.

Koolhydraten   0,4 g.

 Waarvan suikers  0,2 g.

Vetten    <0,1 g.

Verzadigde vetzuren  0,08 g.

Voedingsvezel   0,4 g.

Natrium    10 mg.

Magnesium   278 mg. ADH 375 mg/dag

Jodium    60 mg ADH 150 mg/dag

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheidTraseco b.v. Ook verkrijbaar bij Het Boskamp in Dalfsen. Let wel op de openingstijden. Elke zondag koopzondag!

 

Artikel delen: