Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober

DALFSEN – Speuren naar uilen en staren naar sterren? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober is het mogelijk. In heel Nederland worden ‘duistere’ activiteiten georganiseerd, zo ook in de gemeente Dalfsen.

Nachtwandeling

Heeft u het bos al eens ervaren in het donker? Zaterdag 30 oktober kan dit onder begeleiding van een natuurgids. Er wordt een spannende natuurwandeling van een half uur in het bos gemaakt. Daarna gaat u terug met de huifkar. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke kom soep. Zaklampen mogen mee tijdens de tocht. De nachtwandeling is gratis en vertrekt om 19.30 vanaf Partycentrum ‘Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Opgave (wel noodzakelijk i.v.m het aantal huifkarren en het aantal eigen gemaakte soep) kan via

http://www.hetboskamp.nl/opgavenachtvannacht.php  u mag ook bellen na 13.00 uur 0529 – 431712

Sterren kijken

Altijd al meer uitleg willen hebben over ons zonnestelsel? Op zaterdag 30 oktober kunt u onder deskundige begeleiding een wandeling over het Planetenpad maken op het mooie terrein van natuurboerderij de Lindehoeve in Dalfsen. Bij onbewolkt weer staan er telescopen opgesteld. Ook kan een presentatie over meteorieten worden bijgewoond. U bent van harte welkom vanaf 20.00 uur bij De Lindehoeve, Koesteeg 4 in Dalfsen. Deelname kost € 2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,50. Opgave is niet nodig.

Graag tot ziens bij één van deze activiteiten!

www.nachtvandenacht.nl

Artikel delen: