Felle reflector brengt verkeer aan het schrikken, ongeval

grasetendebrommer.jpg
Ik dacht even aan een duurzame gras-etende bromfiets toen ik die foto zag

OMMEN – Eenzijdig brommerongeluk loopt goed af! Hier is eens een stukje tekst waarvan ik (Rik Verbeek)zelf het slachtoffer was!Maandagmorgen rond 7 uur gebeurde er op het fietspad naast de Hammerweg in Eerde een eenzijdig brommer ongluk. Ik reed met mijn brommer op het fietspad, toen ik aan de rechterkant van het fietspad een verkeersbord zag reflecteren.

Aan de linkerkant van het fietspad, stond een grote boom, en ineens zag ik een korte maar felle flits! ik dacht dat er een auto op het fietspad stond, en op de rem trapte. Omdat mijn eerste reactie was: ontwijk die “auto”, schoot ik links de berm in, waarna het mis ging.

Ik vloog door een boomwortel over de kop, en kwam naast de boom terecht.

Maar wat was nou die “auto”? waarvoor ik de berm in schoot?! Het was een ronde reflector op de boom, die kort maar zeer krachtig reflecteerde waardoor ik schrok. Dit alles was ook een geluk bij een ongeluk! Want als ik niet door die boomwortel over de kop was gevlogen, was ik met vollevaart tegen de boom geknald en waarschijnlijk was het dan wat anders afgelopen. Ook heb ik van dit ongelukje een goede les geleerd: let goed op, en rijd rustig op donkere, onverlichte wegen! Ook bladeren en natte wegdekdelen kunnen voor rare taferelen zorgen, wees hier op voorbereid. De brommer liep vooral flinke schade op aan de voorvork.

Gelukkig liep het allemaal redelijk goed af, en heb ik er alleen flinke spierpijn aan over gehouden. Tekst en foto’s van mijn eigen ongeluk Rik Verbeek.

© www.rvfotografie.tk

Artikel delen: