Regio Politie Persberichten van woensdag 20 oktober 2010

Man licht gewond na aanrijding met bus

Zwolle – Een 49-jarige inwoner van Heino raakte op dinsdagochtend 19 oktober gewond op de Schuurmanstraat. De man stak lopend de weg over maar werd over het hoofd gezien door een 60-jarige buschauffeur. Deze kon nog net op tijd stoppen maar omdat de straat nat was, gleed de bus nog een stukje door en stootte de voetganger om. Deze kwam met zijn hoofd op de straat terecht en moest hiervoor in het ziekenhuis behandeld worden. Hij kon na het hechten van de wond zijn weg weer vervolgen.

Verboden wapenbezit

Steenwijk – Op de Dieptol werd op dinsdagmiddag 19 oktober een 20-jarige Amsterdammer aangehouden voor verboden wapenbezit. In zijn auto werd bij een routinecontrole een wapenstok aangetroffen. De wapenstok werd in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010100692)

 Vermoedelijke brandstichting in kelderbox

Deventer – Op dinsdagmiddag 19 oktober ontstond er brand in een kelderbox aan de Koningin Julianastraat. Bij onderzoek werd er in een andere kelderbox een smeulende brandhaard aangetroffen. Het vermoeden bestaat daarom dat de brand in de andere kelderbox is aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010100719)

 Man aangehouden voor belediging

Deventer – Bij een bekeuringsituatie aan de Diepenveenseweg op dinsdagavond 19 oktober bemoeiden twee personen in een auto zich met de bekeuringsituatie van een aantal dat een bekeuring kreeg voor het fietsen zonder licht. Aan hen werd uitgelegd waarom er bekeurend werd opgetreden. Bij het wegrijden van de politie vond een van de twee, een 17-jarige Deventenaar, het nodig om beledigende taal in de richting van de politie te uiten. Hierop werd hij aangehouden. (2010100747)

 Onder invloed in onverzekerde auto

Zwolle – Een 38-jarige inwoner van Kampen werd op dinsdagavond 19 oktober aangehouden op de Nieuwe Veerallee. De man, die nog verschillende boetes open had staan,  bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 410 ug/l. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur opgelegd. De auto werd op het bureau gestald. (2010100762)

Artikel delen: