Brede school Heino gelijk al te klein

bredeschoolheino.jpg

HEINO – De nieuwe brede school die wordt gebouwd bij sporthal Hoogerheyne in Heino, is bij oplevering al te klein om het aantal leerlingen te kunnen herbergen.Dat heeft de Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS) aan het gemeentebestuur laten weten. Om de leerlingen toch een dak boven het hoofd te kunnen bieden, blijft het gebouw van de Gouden Emmer na oplevering van de nieuwbouw voorlopig staan.

Wethouder Carla Hoge deelde dit gisteravond in een tussenzin mee aan de gemeenteraad, naar aanleiding van een vraag van VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer over de inrichting van het gebied in relatie tot het afketsen van een plan om een beachhandbal en -volleybalveldje aan te leggen in Heino. De hand- en volleybalvereniging in Heino had verzocht zo’n veldje bij de sporthal aan te leggen. Dat kan niet, zolang er onduidelijkheid is over de invulling van het terrein rond sporthal Hoogerheyne, liet Hoge weten.

Daar wilden met name VVD en Lokaal Alternatief alles van weten. Lokaal Alternatief-raadslid Egbert den Daas bracht in herinnering dat het de bedoeling was dat het gebied rondom de sporthal groen zou blijven en niet zou verstenen. Nijboer lieten weten blij te zijn dat de beachhandbal en -volleybalveldjes op het terrein van Brilman bij Tijenraan en sportpark Heeten komen, maar stelde tegelijkertijd misprijzend vast dat Heino weer iets misloopt omdat het wachten is op ontwikkelingen die nog volstrekt onduidelijk zijn.

Nijboer wilde exact weten welke ontwikkelingen dat dan zijn, Den Daas meent te weten dat hier een multifunctionele accommodatie (MFA) als alternatief voor het dorpshuis. Het verhaal dat de nieuwe school bij oplevering al te klein is, ging er bij Nijboer nauwelijks in. ,,Ik kan me herinneren dat er gebouwd zou worden voor piekjaren. Hoe kan het dan nu al te klein zijn?” Hoge: ,,Dat klopt, maar de scholen krijgen meer leerlingen dan de toenmalige prognoses lieten zien. En zolang ze te veel leerlingen hebben, heeft het SCOS het recht het gebouw van de Gouden Emmer te behouden.”

Artikel delen: