Uitdunning bos Polhaar

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is van plan om het bos rond de Ankummer Es en de Polhaarweg flink uit te dunnen. Binnenkort wordt bekeken welke bomen in aanmerking komen voor kap.

Sterke, vitale en gezonde exemplaren blijven staan.

Ondanks de plannen van de gemeente is een uitdunning van het bos nog niet in kannen en kruiken. Dalfsen heeft een kapvergunning aangevraagd, maar de procedure daarvoor loopt nog. Wie bezwaar heeft tegen de voorgenomen bomenkap heeft twee weken de tijd om een zienswijze in te dienen.

De bomenkap resulteert zeker niet in een kaalslag van het bos aan de westkant van de Polhaarweg en ten zuiden van de Ankummer Es, zo verzekert de gemeente. “Er wordt een uitvoerige selectie gemaakt”, zo laat een woordvoerder weten. “Bovendien wordt het dode hout dat her en der verspreid ligt opgeruimd.”

Met de opruimbeurt moet het bosperceel een stuk netter worden en beter bruikbaar voor bijvoorbeeld wandelaars zijn. Met name de westkant van het bosje, aan de achterzijde van de Teunisbloem, wordt kritisch door de gemeente Dalfsen bekeken. Inwoners van dat deel van het dorp klagen over overlast die ze ondervinden van de bomen die vlakbij hun tuinen staan. (De Stentor)

Artikel delen: